Su depoları 6 ayda bir temizlenmeli

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2007 22:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum Sağlık İl Müdür Yardımcısı Yunus Çiçek, ihmaller sonucu mikrop yuvası haline gelen su depolarının en az 6 ayda bir temizlenmesi gerektiğini söyledi.

Apartman, iş merkezi, okul ve hastanelerin birçoğunda bulunan, su kesintileri ile birlikte devreye giren su depolarının halk sağlığı açısından önem teşkil ettiği belirtildi. Sağlık İl Müdür Yardımcısı Yunus Çiçek, yıllarca temizliği ve bakımı yapılmayan su tanklarının birçok bulaşıcı hastalığa neden olabileceğini söyledi. Doğu'da su depolarının temizliğiyle ilgili ciddi bir bilinçlenme oluşmadığına dikkat çeken Çiçek, Sağlık Bakanlığı'nın uyarılarını ilgili kurumlara ilettiklerini ifade etti. Çiçek, "Vatandaşımız yılda birkaç kez arabasının bakımını yaptırıyorsa, su depolarında da aynı hassasiyeti göstermelidir. Temizlenmeyen ve bakımı yapılmayan depolarda her türlü mikrop meydana gelebiliyor. En az 6 ayda bir depolar temizletilmelidir. 3 -4 yıl bakımı yapılmayan depolar var. Su kesintisinde devreye giren depolardan içilen su birçok hastalığa sebep olabilir." dedi.

Şebeke sularını sürekli kontrolden geçirdiklerini belirten Çiçek, Erzurum'da son 2 yıl içerisinde içme suyundan kaynaklanan kayda değer ishal vakasına rastlanmağıdını açıkladı. Haftanın belli günlerinde aldıkları su numunelerini test ettiklerini anlatan Çiçek, "Şebeke suyunun ilimize dağıldığı 10 farklı odak noktasından haftanın belli günleri su numuneleri alıp kontrol ediyoruz. Bu yıl bin 568 bakteriyolojik su analizi, 2 bin 623 tane de klorbakiye ölçümü yaptık. Klor fazla çıktığında Erzurum Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü'ne haber veriyoruz. İlimizde son iki yıl içerisinde ciddi anlamda içme suyundan kaynaklanan ishal vakasına rastlanmadı." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber