Şırnak ve Bingöl'de 3 PKK'lı öldürüldü

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Kasım 2007 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞIRNAK'taki Gabar Dağı'nda güvenlik güçleriyle silahlı çatışmaya giren 2, Bingöl'de ise 1 PKK'lı terörist öldürüldü. Bölgede çatışmalar sürerken, teröristlere ait silah ve patlayıcılar ele geçirildi. Irak sınırındaki Habur Sınır Kapısı'nın karşısında bulunan peşmerge denetimindeki Halil İbrahim Sınır Kapısı'na inen 2 helikopter bir süre sınırda uçuş yaptıktan sonra uzaklaştı.

Şırnak'ın İdil İlçesi Gabar Dağı eteklerindeki Cehennem Deresi Mevkii ile Uludere İlçesi kırsal kesiminde teröristlerle yönelik operasyon yapan güvenlik güçleri bu sabah ?Sıcak temas' sağladı. Cehennem Deresi bölgesindeki Yarbaşı Köyü yakınlarında çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 2 terörist öldürüldü. Çatışma aralıklarla gün boyu devam etti. Askeri kaynaklar çatışmada sonucunun arazi arama- tarama faaliyetlerinden sonra belli olacağını belirtti.

Kuzey Irak sınırındaki Şırnak'taki Gabar ve Uludere İlçesi'nin kırsal kesiminde bu sabah başlayan çatışmaya Kobra tipi helikopterler de destek vererek teröristlerin kaçış yollarını bombaladı.

Şırnak'ın dağlık arazi kesiminde yapılan arama tarama faaliyetlerinde teröristlere ait tuzaklanmış anti tank mayını, tuzaklanmış el bombası, tuzaklanmış 2 lav mühimmatı ve içinde 2 kilo C-4 plastik patlayıcı madde kullanılarak hazırlanan düzeneği, anti tank mayını, 3 roketatar mühimmatı, 4 el bombası, 1500 BKC fişeği, bir adet lav, bir adet dürbün ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nin dağlık arazi kesiminde çıkan çatışmada 1 terörist ölü olarak ele geçirilirken, bölgede operasyonun sürdüğü belirtildi.

SINIRDAKİ ABD HELİKOPTERLERİ

Gabar Dağı'nda çatışmalar sürerken Türkiye- Irak sınırına gelen ABD'ye ait iki Sikorsky helikopter Habur Gümrük Kapısı'nın karşısında bulunan Halil İbrahim Sınır Kapısı'na iniş yaptı. Yaklaşık 30 dakika burada kalan helikopterler kısa bir süre sınır boyunda uçuş yaptıktan sonra Kuzey Irak'ın iç kesimlerine giderek gözlerden kayboldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber