Siirt Üniversitesinin adı 'Recep Tayyip Erdoğan' olsun isteği

Haber Giriş : 06 Kasım 2007 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'nin Siirt Milletvekilleri Yılmaz Helvacıoğlu ve Afif Demirkan, Siirt'te kurulan Siirt Üniversitesi'nin adının ?Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi" olarak değiştirilmesini istiyor.

Milletvekilleri, Başbakan Erdoğan'ın kaderi ile Siirt'in kaderinin adeta örtüştüğünü belirterek, Siirtlilerin üniversiteye, 2002 seçimi sonrasında Siirt'ten seçilerek Meclis'e giren Erdoğan'ın adının verilmesini istediğini belirtti.

AKP Siirt Milletvekili Helvacıoğlu, ANKA'ya yaptığı açıklamada, illerinde Mayıs 2007'de kurulan Siirt Üniversitesi'nin adının ?Recep Tayyip Erdoğan" olarak değiştirilmesi için seçmenlerinden yoğun talep geldiğini, AKP'nin diğer Siirt Milletvekili Demirkan ile birlikte bunun gerçekleşmesi için hazırlıklara başladıklarını bildirdi.

Ankara Siirtliler Vakfı Başkanı, Siirt Üniversitesi Yaşatma, Kurma ve Geliştirme Vakfı kurucu üyesi de olan Yılmaz Helvacıoğlu, ?Başbakanımızın böyle bir isteği yoktur ama olmasa da Siirtlilerin 2002'den bu yana, Siirt'ten seçildiğinden bu yana talepleri var" dedi. Helvacıoğlu, Başbakan Erdoğan'ın 81 ilde üniversite kurulması için çaba harcadığını vurgulayarak, Siirt'teki üniversitenin ?Recep Tayyip Erdoğan" adını almasının bölgedeki barışa da katkı sunacağını kaydetti. Helvacıoğlu, ?Başbakanımız ilimizden seçildiğinden bu yana istenen bu. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, doğu batı barışını da en güzel şekliyle simgeleyecek, güzel bir eğitim aracı olacaktır. Bu eğitim kurumu sadece ilimize ve bölgemize değil, ülkemize de çok çok faydalı olacaktır" diye konuştu.

Milletvekili Demirkan ise bu konuda Siirtlilerin isteklerine tercüman olduklarını belirterek, "Bu konuyu değerlendirebileceğimiz bir fırsat gündeme geldiğinde, uygun bir kanun söz konusu olduğunda bir önergeyle bu talebimizi yüce Meclise sunacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Köşk'teki görevine başlamasının ardından, milletvekili seçildiği memleketi Kayseri'ye de "Abdullah Gül Üniversitesi" kurulmasının planlandığı açıklanmıştı. Kuruluş maliyetinin Kayserili işadamlarınca üstlenileceği belirtilen üniversite için Kayseri Büyükşehir Belediyesi de etüd ve master planı yapmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber