Erdoğan Teziç, vedaya hazırlanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2007 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Görev süresi 8 Aralık'ta sona erecek olan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, "Dışardan nasıl bakılırsa bakılsın, siyasi kanattan nasıl bir YÖK düşünülürse düşünülsün, bilimin verileriyle yola çıktıklarını ve ilk günden itibaren çalışmalarını bu göre yoğunlaştırdıklarını" belirterek,"İsteyip de yapamadığım bir şey olmadı. Çünkü hayal kurmadım. İçim rahat, huzurluyum" dedi.

Galatasaray Üniversitesi Rektörü iken YÖK Başkanlığı'na atanması üzerine İstanbul'dan Ankara'ya gelen Teziç, 4 yıllık görev süresini tamamladıktan sonra İstanbul'a dönerek, "özel çalışmalarını" sürdürecek.

Yakında görev süresinin biteceğini ve İstanbul'a "mecburi dönüş" yapacağını belirten Teziç, Ankara'da "mutlu bir 4 yıl" geçirdiğini dile getirdi.

Teziç, "Dışardan bakıldığı zaman hep sıkıntılarıyla ifade ediliyor belki, sorunlarıyla ifade ediliyor ama bunlar benim için önemli değildi. Burada iyi bir çalışma ortamı bulmam önemliydi. Bu ortamı buldum. Onun için mutlu ve huzurlu bir 4 yıl geçirdim" diye konuştu.

"İçim rahat, huzurluyum" diyen Teziç, kendisinden sonra gelecek başkana şu dileklerde bulundu:

"Ona huzurlu bir çalışma ortamı temenni ediyorum. Muhakkak başarılı olacaktır. YÖK'ün içindeki elemanlarla birlikte. O da bu mutluluğu duyacaktır, tahmin ediyorum. Her dönem zordur. Böyle bir etiketi koymak da doğru değildir. Çünkü bilim alanı zor bir alandır. Biraz kaotik bir alandır. Ben buna 'kaos ortamı' diyorum ama bu yaratıcı bir kaostur. Yani hep yeni bir şeyler yaratma alanı olduğu için orada daima zorluklar vardır. O zorluklarla boğuşmak çok güzel bir şeydir. Onlardan bir şeyler yaratmak... Biz neler yaptık bilemiyorum tabii, bunun değerlendirmesi benim dışında olur muhakkak."

Öğrencilere "hiç yılmadan, daima şevkle, arzuyla çalışmalarını" tavsiye eden Teziç, "Çünkü dünyada en büyük güç bilgidir. Bilgiyle aşılamayacak güç yoktur. Üniversiteler de bunun içinde. Öğrencilerin rekabet ortamından uzak kalmamalarını, kendi alanlarında yetişmiş olanlarla rekabet içinde bir araya gelmelerinin huzurunu yakalamalarını istiyorum" diye konuştu.

Ankara'nın en çok "huzurlu çalışma ortamını" özleyeceğini dile getiren Teziç, İstanbul'a dönünce kendi özel çalışmalarını devam ettirmeye çalışacağını ifade etti.

Prof. Dr. Erdoğan Teziç, üniversiteye yeniden akademisyen olarak dönmeyeceğini belirterek, "Akademisyenlik sayfası kapandı. Kendi hayatım başlayacak. Kendi köşemde yazmak istediğim, Anayasa Hukuku kitabımın ikinci cildi var onu tamamlamaya çalışacağım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber