TL, Bush-Erdoğan görüşmesinin ardından değer kazandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2007 13:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ABD Başkanı George W. Bush ve Başbakan Tayyip Erdoğan arasında dün gece Washington'da gerçekleşen görüşmeden istihbarat paylaşımı ve sınırlı operasyon yönünde mesajlar gelmesinin ardından Yeni Türk Lirası (YTL), ABD Doları karşısında değer kazandı.

ABD'de Wall Street'in dün gece kapanışa doğru bir miktar toparlanması ve bu sabah euronun ABD Doları karşısında yükselişe geçmesi de Türk Lirası'nı destekliyor. Saat 11.40 itibariyle Türk Lirası, ABD Doları karşısında 1.1750'den işlem görüyor. Dolar/YTL paritesi dün 1.1835'ten kapanmıştı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'ta kapsamlı bir anti-terör operasyonu yapacağı beklentilerinin Bush-Erdoğan görüşmesinin ardından gerilemesi, bono piyasasında da olumlu karşılandı. Dün yüzde 16.35 seviyesinden günü tamamlayan 5 Ağustos 2009 vadeli gösterge bono, bugün yüzde 16.24 seviyesinde işlem görüyor. Analistler, şu anda Hazine'nin bugün yapacağı iki bono ihalesinin sonuçlarını bekleyen yatırımcıların uluslararası piyasalarda yaşanacak yeni gelişmeleri de yakından takip ettiklerini belirtiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber