Dekan karıştığı yumruklu kavgayı anlattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2007 17:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dekan karıştığı yumruklu kavgayı anlattı

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Şenyel, dün bir motosiklet sürücüsünün sokaktaki saldırısı sonucu çıkan kavgayla ilgili olarak, "Böyle bir olayla anılmak istemezdim" dedi.

Prof. Dr. Şenyel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fizik Bölümü öğretim üyelerinden bir arkadaşının vefat eden annesinin cenaze törenine katılmak üzere dün Bitki İlaç ve Bilimsel Araştırmalar Merkezi (BİBAM)

Müdürü Prof. Dr. Rıdvan Say ile yola çıktıklarını, yolda önünde seyreden aracı uyarmak amacıyla korna çaldığını söyledi.

Bu sırada yan taraftan geçen bir motosikletlinin kornanın kendisine çalındığını sanıp kırmızı yanan trafik ışıklarında önlerine geçtiğini ve kendilerine el kol işaretleri yaptığını ifade eden Prof. Dr. Şenyel, şöyle konuştu:

"Bunun üzerine Prof. Dr. Say ile otomobilin içinden, bu motosiklet sürücüsüne, kornayı kendisi için değil önlerinde seyreden aracı uyarmak için çaldığımızı söylemeye çalıştık. Başında kask bulunan ve 20-25 yaşlarında olduğunu tahmin ettiğimiz motosiklet sürücüsü, olayı abartıp motosikletten indi ve yanımıza kadar geldi. Prof. Dr. Say da, araçtan indi ve kendisine durumu izah etmeye çalıştı. Buna rağmen ikna olmayan bu motosiklet sürücü, Prof. Dr. Say'a küfür edip yumruk atmaya başladı.

Ben de araçtan indim ve kavgayı ayırmak istedim. Bu sırada motosikletli gencin yumruğu Prof. Dr. Say yerine benim şakağıma geldi. Şakağım ceviz büyüklüğünde şişti. O zaman ben de insani bir tepki göstererek böyle bir olayın içinde buldum kendimi. Ancak bundan dolayı çok üzgünüm. Böyle bir olayla anılmak istemezdim." AÜ Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli de, olaydan haberi olunca çok üzüldüğünü belirterek, "Hiçbir akademisyen böyle bir olayı yaşamak istemez" dedi.


En 'akademik' yumruk

Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Şenyel ve aynı üniversitenin Bitki İlaç ve Bilimsel Araştırmalar Merkezi Müdürü Prof. Dr. Rıdvan Say, sokakta bir motosiklet sürücüsü ile kavga etti.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü yakınlarında dün saat 15.00 sıralarında meydana gelen olayda, yanında BİBAM Müdürü Prof. Dr. Rıdvan Say'la birlikte otomobiliyle giden Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Şenyel ile bir motosiklet sürücüsü arasında kavşakta korna çalma yüzünden tartışma çıktı.

'Ona korna çaldığımızı sandı'

Tartışma, Prof. Dr. Mustafa Şenyel ve Prof. Dr. Rıdvan Say'ın araçlarından inmesiyle kavgaya dönüştü. Taraflar yumruk yumruğa birbirine girdi. Prof. Dr. Şenyel, kavşakta beklerken önündeki hareket etmeyen otomobile korna çaldığını, bu sırada motosiklet sürücününün kendisine korna çaldığını zannederek araçlarının yanına gelip kendilerine yumruk attığını söyledi.

TAKVİM/VATAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber