Hakkari'de öğrenciler, öğretmen açığının kapatılması için yürüdü.

Haber Giriş : 27 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari’de Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği Başkanı Cumali Özkan, Cumhuriyet Caddesi’nde toplanan öğrenciler, veliler ve sivil toplum örgütleri adına yaptığı açıklamada, Hakkari’nin sağlık, belediye hizmetleri, eğitim ve diğer alanlarda büyük problemlerle boğuştuğunu ifade etti.
       
İHTİYAÇ 800’ÜN ÜZERİNDE
       Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği Başkanı Cumali Özkan, “Ailelerin çok çocuklu oluşu, eğitim kurumlarının fiziki mekan ve donanımının eksikliği, ÖSYM’nin adaletsiz eleyici sistemi, özel eğitim olanaklarının yoksunluğunun”, Hakkari’nin merkezi eğitim sınavlarında başarı sıralamasında sonlarda yer almasına yol açtığını savundu.
       Özkan, “2003-2004 eğitim-öğretim döneminde ilde görev yapıp bir şekilde tayini çıkan öğretmen sayısı 619’dur. Buna karşılık, rotasyon, özür gibi nedenlerle ilimize ataması yapılan öğretmen sayısı 85 olup, 47’si şu ana kadar göreve başlamıştır. Buna rağmen Milli Eğitim Bakanlığı yeni atama planlamasına göre ilimiz için sadece 191 öğretmen tayinini öngörmektedir. Oysa Hakkari’nin öğretmen ihtiyacı 800’ün üzerindedir.” dedi.
       Eğitimin ihmal edilemeyecek bir olgu olduğununu da bildiren Özkan, Hakkari’nin eğitim sorunlarının çözümüne yönelik somut adım atılmaması ve 191 öğretmen dışında, ihtiyaç duyulan sayıda öğretmen ataması yapılmaması halinde çocuklarını okula göndermeyeceklerini söyledi.
       
‘BİZE ÖĞRETMEN GÖNDERİN’
       Açıklamanın ardından grup Cumhuriyet Caddesi’nden Valilik binasına kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında öğrenciler ellerinde, “İlimize öğretmen atanmasını istiyoruz”, “Öğretmensiz kalmak istemiyoruz” ve “Bize öğretmen gönderin” yazılı pankartlar taşıdı. Grup içinden 12 kişi Vali Erdoğan Gürbüz’le görüşerek sorunlarını aktardı. Grup, Milli Eğitim Bakanlığı’na faks çektikten sonra dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber