Yurtta hava tahmini...

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 09 Kasım 2007 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurtta hava durumu

Türkiye'nin büyük bir bölümünde hafta sonu kuvvetli yağışlar etkili olacak. Doğu ve kuzey bölgelerde, yüksek kesimlerde kar yağışı var.

İstanbul'da önemli bir yağış görülmese de, hava soğuk. Akşam saatlerinde yağmur geçişleri bekleniyor. Bursa'da sağanak yağmur bugün de devam ediyor. Ankara genelinde bulutlu bir gökyüzü görülüyor. İzmir'de akşam hafif yağmur olasılığı var. Adana'da bu üç gün hava bulutlu ve yağmurlu olacak. Bugün İstanbul 13, Ankara 9, İzmir 15, Bursa 10, Adana 20 derece.

Haberin devamı

Marmara'da akşam saatlerinde hafif yağmur görülebilir. Hafta sonu ise kuvvetli sağanak yağmur bekleniyor. Yağış, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kara dönüşebilir. Bugün Edirne 13, Çanakkale 11, Kocaeli 12 derece.

İç Anadolu'da Sivas-Kayseri-Niğde hattında sağanak yağmur etkisini sürdürüyor. Bölgenin batısında ise genellikle bulutlu bir gökyüzü görülüyor. Cumartesi günü yağış, bölgenin tamamını etkisi altına alacak. Bugün sıcaklık Konya'da 11, Eskişehir'de 9 ve Sivas'ta 8 derece.

Ege Bölgesi'nde gün içinde kısa süreli, hafif yağmur geçişleri görülecek. Güney Ege'de ise parçalı ve çok bulutlu bir gün yaşanıyor. Hafta sonu kuvvetli yağacak yağmur ile birlikte sıcaklık 5-6 derece düşecek. Bugün Denizli 13, Bodrum 16, Kütahya 8 derece.

Akdeniz'in batısında hafif yağmur geçişleri görülürken, Adana'dan itibaren güneydoğu Anadolu bölgesi boyunca sağanak yağmur hakim. Sıcaklıkta önemli bir değişiklik beklenmiyor. Bugün Antalya 17, Gaziantep 18 derece.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde üç gün kuvvetli yağmur var. yağış, özellikle Kars çevresi ile yüksek kesimlerde kara dönüşüyor. Bugün sıcaklık Erzurum'da 9, Malatya'da 13, Van'da 10 derece.

Karadeniz'in tamamında yağmur hakim. Rize-Artvin arasında, özellikle yüksek kesimlerde zaman zaman karla karışık yağmur ve kar yağışı görülüyor. Cumartesi günü ise Bolu çevresinde kar bekleniyor. Bugün Trabzon ve Samsun 12, Bolu 9 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber