Düşük yapan kadından suç duyurusu: 3 kere hastaneye gittim, doktor yoktu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2007 13:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilecik'te, 4 aylık bebeğini düşüren kadın, devlet hastanesinde görevli 2 kadın doğum uzmanının izinli ve raporlu olduğunu; olayda ihmal bulunduğunu iddia ederek, İl Sağlık Müdürlüğü ile hastane başhekimliği hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Üçüncü çocuğuna hamileyken düşük yapan Elmas Varol (35), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bilecik Devlet Hastanesine yakın zamanda 3 defa gittiğini ancak, kadın doğum uzmanı doktorların izinli ve raporlu olması nedeniyle muayene olamadığını söyledi.

Son olarak 11 Kasımda kanaması olunca aynı hastaneye başvurduğunu, kadın doğum uzmanı bulunmaması üzerine ebe tarafından muayene edildiğini ifade eden Varol, şöyle konuştu:

"Çocuğum 17 haftalıktı. Kadın doğum uzmanı doktor olmadığı için beni ambulansla Bozüyük Devlet Hastanesine sevk ettiler. Bebeğin karnımda öldüğünü burada öğrendim. Karnımda ölen bebek ameliyatla alındı.

Hastaneye gitmeseymişim karnımda ölen bebek beni zehirleyecekmiş. Ölme riskim varmış yani... Düşük yapmamda Bilecik Devlet Hastanesinde kadın doğum uzmanı doktor bulunmamasının etkisi olduğunu düşünüyorum." Yaklaşık 3 ay önce, ikinci eşi emekli polis memuru Nazmi Varol'un kalp krizi geçirerek ölmesi üzerine dul kalan Elmas Varol, İl Sağlık Müdürlüğü ve Devlet Hastanesi Başhekimliği hakkında da suç duyurusunda bulunduğunu kaydetti.

Yakını Ali Keskin de geçen hafta Elmas Varol'u Bilecik Devlet Hastanesine götürdüğünde bebeğin sağlıklı olduğunun söylendiğini belirterek, "Dün akşam bayıldı, acilen hastaneye götürdüm. Yine doktorlar izindeydi. İki doktorumuzun biri raporlu, diğeri izinli.

Bilecik Devlet Hastanesindeki ebenin büyük gayretleri sonucu hastayı kurtardık ancak çocuğu kaybettik. Bir kentte böyle bir olayı yaşamak acı veriyor" dedi.

"KADIN DOĞUM UZMANINA İHTİYACIMIZ VAR"

Bilecik Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Mehmet Karataş ise kayıtlara göre, Elmas Varol'un hastaneye en son 24 Eylülde geldiğini ve kadın doğum polikliniğinde muayene olduğunu belirterek, dün kadın doğum uzmanı olmadığından ebe tarafından muayene edilen Varol'un düşük yaptığının belirlendiğini ve Bozüyük Devlet Hastanesine götürüldüğünü söyledi.

Bebeğin burada alındığını ifade eden Karataş, şunları kaydetti:

"Başka bir sağlık sorunu olmamıştır. Zaten hasta 16-17 haftalık gebe.

6-7 haftadır da kontrol edilmemiş bir hasta. Düşükte yapacak başka bir

şey yok. Tabii ki bizde de doktor ihtiyacının olduğu aşikar. İki kadın doğum uzmanımız var, birinin annesi uzun süredir kanser. Annesinin ameliyatı için izin aldı. Ona izin vermemek olmazdı. Diğer doktor hanım da uzun zamandır tek çalıştığı için omzundan rahatsız oldu. Tedavi için geçen hafta sevkliydi. Bundan sonra da İl Sağlık Müdürümüzün takdiriyle mevcut doktorumuz bir hafta icapçı kalacak. Yani bir hafta gece, gündüz her hastaya gelecek.

Bir hafta da icapçı kalmayacak. Bu, bir hafta boyunca, hastalarımız gece Bozüyük Devlet Hastanesine gönderilecek. Tabii ki kadın doğum uzmanına ihtiyacımız var. Geçici görevli kadın doğum uzmanı verildiğinde bu sorun ortadan kalkacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber