Gelir Uzmanlığı'na atanamayan 3 bin 37 maliye memuru, Gelirler İdaresi Kurumu'na dava açacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2007 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelirler İdaresi Kurumu tarafından 2 Aralık 2006 yılında gerçekleştirilen ve 8 bin kişinin katıldığı "Gelir Uzmanlığı Özel Sınavı"nda 70 puan aldıkları halde Gelir Uzmanlığı'na atanamayan 3 bin 37 maliye çalışanı dava açmaya hazırlanıyor.

Mağdur memurlar, Maliye Mensuplar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Celal Tanrıverdi'nin başkanlığında ve Avukat Süleyman Taşbaş'ın avukatlığında dava dilekçelerini Ankara'da sunmaları öncesi bir basın açıklaması yaptı. Bakırköy'de bulunan Çözüm Hukuk Bürosu'nda gerçekleştirilen açıklamada konuşan Dernek Başkanı Tanrıverdi, sınavın memurlar üzerinde ciddi bir psikolojik baskı oluşturduğunu ve çalışma barışını bozduğunu söyledi. Tanrıverdi daha sonra sözlerine şöyle devam etti; "Sınavın özellikli bir sınav olduğu, yeniden yapılanma çerçevesinde amacın mevcut çalışanların uzmanlaştırılması olduğu düşünülürse; başarılı sayılmak için 70 puanı aldıkları halde kadro sorunu nedeniyle Gelir Uzmanlığı'na atanamayan, 3 bin 37 kişinin sınav yönetmeliğinde bahsedilen 3 kez sınava girme hakkından birini kaybedecek olmaları da ciddi bir sıkıntı oluşturmuştur" Yapılan uygulamanın haksızlık olduğunun altını çizen Tanrıverdi. "Söz artık hukukta olacak. 70'in üzerinde not alarak kaybetmenin doğurduğu psikolojik durumların ortadan kaldırmanın ve tekrar işlerine konsantrasyonlarının sağlanmasının önemini vurgulamak isterim" şeklinde konuştu.

Kasım ayı sonunda Danıştay'a başvuruda bulunacaklarını ve ellerindeki dilekçeyle konuyu hukuk yoluna aktaracaklarını ifade eden Av. Süleyman Taşbaş ise yapılanın öncelikle Anayasa'ya aykırılık teşkil ettiğini ifade etti. Taşbaş, "Sınavda barajı geçenler, kadro yetersizliği nedeniyle açıkta kalıyor. 2007 yılında yapılan duyuruyla ise kadro yetersizliği nedeniyle yeniden sınav açılıyor. Bu durum Anayasa'nın 10. maddesine aykırılık içerir. Yine 49. maddesine de aykırı düşmektedir. Görüldüğü gibi kadro yok deniyor ama yeniden sınav açılıyor" diye konuştu.

Durumun memurlara sınav için verilecek harcırah nedeniyle devletin sırtına 607 bin YTL ek külfet getireceğini belirten Taşbaş, yapılan uygulamanın Danıştay karalarına da aykırı olduğunu ve bu nedenle ay sonunda Danıştay'a sınavın iptali için başvuruda bulunacaklarını vuguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber