Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı'nın görev süresi Pazartesi doluyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2007 20:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK) başkanlığını 6 yıldır yürüten Yusuf Günay ile Kurul üyelerinden Cengiz Kıral ve Muzaffer Keleş'in görev süreleri 19 Kasım Pazartesi günü doluyor.

EPDK Başkanlığı için Bakanlar Kurulunun yapacağı atamaya kadar, 2. Başkan Yusuf Tülek vekaleten başkanlığı yürütecek.

4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanununa göre Bakanlar Kurulunun, Günay, Keleş ve Kıral'ın görev süresinin dolması nedeniyle boşalan 3 Kurul üyeliği için, bir ay içinde atama yapması gerekiyor.

-EPDK BAŞKANI NASIL ATANIYOR?-

4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanununa göre Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu biri başkan, biri ikinci başkan olmak üzere 9 üyeden kişiden oluşuyor.

Kurul üyeleri, siyasal bilgiler, hukuk, idari bilimler, kamu yönetimi, iktisat, mühendislik, işletme ya da maliye dallarında eğitim veren en az 4 yıllık yüksek eğitim kurumlarından mezun olmuş, kamu kurum ve kuruluşlarında ya da özel sektörde en az 10 yıl deneyim sahibi kişiler arasından Bakanlar Kurulu tarafından seçiliyor. Bakanlar Kurulu başkan ve ikinci başkanı da atamayla görevlendiriyor.

Kurul başkanı ve üyelerinin görev süresi 6 yıl. Görev süresi sona eren üyeler tekrar seçilebiliyor.

Kurul üyeleri üyelikleri sürecince özel bir kanuna dayanmadıkça kamu veya özel kuruluşlarda hiçbir görev alamıyorlar. Kurul üyelere üyeliklerinin sona ermesinin ardından da 2 yıl süre ile piyasada faaliyet gösteren özel hukuk hükümlerine tabi tüzel kişiliklerde veya bunların iştiraklerinde görev alamıyorlar veya ortak olamıyorlar ve bu tüzel kişiliklerden veya iştiraklerden gelir sağlayacak veya sağlayabilecek doğrudan veya dolaylı ilişkiye giremiyorlar ve elektrik enerjisi ticareti ile uğraşamıyorlar.

-EPDK BAŞKANI GÜNAY-

Yusuf Günay 1963 yılında Sinop-Türkeli'de doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olan Günay, 1997 yılından itibaren 5 yıl süre ile Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü görevini yürüttü.

EPDK'nın kurulmasının ardından Günay'ın 4 Kasım 2001'de ataması yapıldı, 19 Kasım 2001 tarihinde de göreve başladı.

Günay, 25 Nisan 2002 tarihinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun tam üye olduğu ve Orta ve Doğu Avrupa Ülkeleri ile Orta Asya Cumhuriyetlerinden 23 özerk kurumun tam üye ve 4 kurumunda gözlemci üye olduğu Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Örgütü (ERRA) Yönetim Kuruluna 2004 y ılı Mayıs ayında yapılan Genel Kurulunda seçildi. 2007 yılı Mayıs ayında da İstanbul'da yapılan 6. ERRA toplantısında 2 yıl süreyle ERRA Başkanı seçildi.

-6. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ RESEPSİYONU-

Bu arada Pazartesi akşamı Bilkent Otelinde EPDK'nın 6. kuruluş yıldö nümü dolayısıyla bir resepsiyon verilecek. Günay da EPDK Başkanı olarak burada son kez konuşacak.

Kapat

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber