Bölge Valiler Toplantısı sona erdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2007 16:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bölge Valiler Toplantısı sona erdi

İçişleri Bakanı Beşir Atalay başkanlığında yapılan ''Bölge Valiler Toplantısı'' sona erdi.

Diyarbakır valilik toplantı salonunda yapılan ve yaklaşık 3 saat süren ''Bölge Valiler Toplantısı''nda, Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES), Belediyelerin Altyapısını Destekleme Projesi (BELDES), terör ve terörle mücadeleden doğan zararların karşılanması, köye dönüş, duble yol yatırım hizmetleri ile emniyet ve genel asayiş konuları görüşüldü.

Toplantıya, 11 ilin valileri, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, Jandarma Genel Komutanlığı Harekat Daire Başkanı Tümgeneral Hüseyin Güçlü, İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, emniyet müdürleri ve il jandarma komutanları katıldı.


- İçişleri Bakanı Beşir Atalay, demokrasiyi teröre feda etmeyeceklerini belirterek, "Bireysel özgürlük alanlarını daraltmamak için elimizden gelen her çabayı gösteriyoruz, göstereceğiz" dedi.

Bakan Atalay, Diyarbakır Valiliği'nde düzenlenen Bölge Valiler Toplantısı'ndan önce yaptığı konuşmada, hükümet olarak demokrasiyi, kalkınmayı ve adaleti önemsediklerini belirtti.

Üzücü olaylar yaşandığını ve 25 yıldır Türkiye'nin başının belası olan terörle mücadele edildiğini ifade eden Atalay, şöyle konuştu:

"Terör can alıyor. Biz can vermek istemiyoruz. Şehit vermek istemiyoruz. Huzurla ülkemizin her köşesinde refah içerisinde, özgürlük içerisinde yaşamak istiyoruz. Kardeşlik içinde yaşamak istiyoruz. Birileri biraz önce ifade ettiğim gibi bu hizmetlerin vatandaşlara ulaşmasından da rahatsız. Daha fazla demokrasi ve özgürlükten de rahatsız. Bu alanlar daralsın istiyor birileri. Problem olsun, huzursuzluk olsun istiyor. Bütünleşme ve kardeşlik azalsın istiyor. Buna katiyen meydan vermeyeceğiz. Demokrasiyi teröre feda etmeyeceğiz. Bireysel özgürlük alanlarını daraltmamak için elimizden gelen her çabayı gösteriyoruz, göstereceğiz. Ama terörle de bütün devlet mekanizmamız olarak, bütün kurumlar olarak, bütün milletimiz olarak mücadele ediyor ve edeceğiz. Bu konudaki kararlılığımızı herkes biliyor, dünya biliyor."

Atalay, Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu ve büyük bir devlete yakışır titizlik içinde, ince değerlendirme ve çalışma içinde, uluslararası boyutları değerlendirerek, adım adım terör konusunda yapılması gerekenleri yaptığını ifade ederek, ancak bu sürede demokrasi ve insan haklarının kesintiye uğramaması gerektiğini söyledi.

"İnsanların, vatandaşların inancına kültürüne saygılıyız, saygılı olacağız" diyen Atalay, başta valiler olmak üzere onların koordinasyonunda il ve ilçelerdeki kamu yöneticilerinin bu hassasiyeti taşıdıklarını ve bunu artıracaklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber