Ölmek' için geldi hayat buldu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Kasım 2007 21:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ülkesindeki doktorların ?karotid arter stezonu' (aort damarında ileri derecede kireçlenme) tanısı koyduğu ve ameliyatın son derece riskli olduğunu belirtip, ?Ömrünün son günlerini istediğin bir tatil yöresinde geçir? dediği Hollandalı 66 yaşındaki Johannes Beyerink, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde şifa buldu. Son günlerini geçirmek için geldiği Alanya'da ameliyat olup sağlığına kavuşan Hollandalı, Atatürk'ün ?Beni Türk doktorlarına emanet edin? veciz sözünü hatırlattı.

Hollanda'da yaşayan emekli kasap Johannes Beyerink'e yaklaşık 2 ay önce ülkesindeki doktorlar tarafından ?karotid arter stezonu' teşhisi konuldu. Kalp yetmezliği olan ve kalbi pille çalışan Hollandalı Beyerink, doktorların ?Kalp pili taşıyorsun. Ameliyatı kaldıramaz, masada kalırsın. En iyisi git ömrünün son günlerini istediğin bir tatil yöresinde geçir? sözü üzerine 1 ay önce eşi ve kızı ile birlikte Alanya'nın Oba Beldesi'ne gelerek ev kiraladı. 2 hafta önce sürekli bayılma şikayetiyle Alanya Özel Can Hastanesi'ne getirilen Hollandalı, durumu hakkında bilgi verdiği Op.Dr. Oktay Aslaner'den, ?Biz bu ameliyatı rahatlıkla yapabiliriz. Hiçbir riski yok. Daha önce de bu şekilde çok sayıda başarılı operasyon yaptık? yanıtını alınca ameliyata ikna oldu. 15 Kasım'da ameliyata alınan Beyerink, başarılı bir operasyonun ardından sağlığına kavuştu. Hollandalı turist, ?Yaşayacağıma inanmıyordum. Yeniden doğmuş gibiyim. Umutsuz geldiğim ülkede, hayat buldum. Türk hekimlerine can borcum var. Atatürk'ün (Beni Türk hekimlere emanet edin) sözünün de ne kadar doğru olduğunu gördüm? dedi.

Dr. Aslaner ise, hastanın kendilerine geldiğinde, boynunun sağ tarafından beynine kan taşıyan damarların tamamının tıkalı olduğunu bildirirken, ?Sol tarafındaki damarlar ise sadece yüzde 10 kapasiteyle çalışıyordu. Operasyonun risk taşımadığını söyledik ve hastayı ameliyata ikna ettik. Bu duruma seyirci kalamazdık. Acilen hastayı ameliyata aldık. Bacağından aldığımız damarları boyun damarına yerleştirdik? diye konuştu.

Hollandalı Johannes Beyerink'in sol boyun bölgesinde de gelecek günlerde ikinci bir cerrahi operasyon yapılacağı kaydedildi. Hollandalı turistin, sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber