Sihirli asfalt Türkiye'de

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2007 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nano teknoloji ile üretilen 'sihirli asfalt', Türkiye'de de kullanılmaya başladı.

Alman Alphasoil firmasının Türkiye Distribütörlüğü'nü alan Yılmaz Gurup, Sinop Ada mevkisinde düzenlenen törenle, uygulamaya başladı. Tüm Avrupa ülkelerinde kullanılan ve yol yapımlarında yaklaşık olarak yüzde 70 oranında tasarruf sağlayacak olan ilginç uyguma, Sinop Belediyesi organizesinde yapılan tanıtımla yetkililere anlatıldı. Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, İpekyolu Belde Belediye Başkanı Mustafa Arıkan, Ayancık Belediye Başkanı Ayhen Ergün, Yılmaz Gurup ortakları Ömer Yılmaz ve Ali Karakoç ile firmanın Alman yetkilileri katıldı. T-RRP adlı ilaçla kil ve balçığı malzeme olarak kullandığı ve yaklaşık 800 metrelik güzergahta yapılan deneme sonrası açıklama yapan ve uygulamanın detaylarını anlatan Malatya'da Hekimhan ilçesine bağlı İpekyolu Belde Belediye Başkanı Mustafa Arıkan, ilginç metodu kendi beldelerinde uyguladıklarını ve gayet olumlu sonuç aldıklarını söyledi. Arıkan, ayrıca bu yöntemle yapılan yolun 15-20 yıl problemsiz ömrü olduğunu da sözlerine ekledi.

Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer de uygulamanın ülkeye büyük getiriler sağlayacağına inandığını söyledi. Yılmazer, "Avusturya üretimi bir makine ile ön çalışması yapılan uygulamada Alman üretimi nano teknolojisi bir ilaçla asfalt üretimi sağlanmış oluyor. İlimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Yapılan dua ve kurban kesimi ardından uygulama, kurdelenin kesilmesiyle başlatıldı. Daha sonra 800 metrelik yol güzergahında asfalt denemesi yapıldı. Deneme uygulamasını Vali Zeki Şanal ve ilçe kaymakamları ile il genel meclisi üyeleri de inceledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber