Sözleşmeli personel için kampanya

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2007 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen, sözleşmeli personele becayiş ve askerlik dönüşü işe başlama hakkının yanı sıra eş durumundan tayin imkanı tanınması için kampanya başlattı.

Alınan bilgiye göre, Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi, Kurum İdari Kurulunda alınan karar gereği, Sağlık Bakanlığının hazırlayarak Başbakanlığa gönderdiği ve 4/B statüsündeki sözleşmeli personele becayiş, askerlik dönüşü işe başlama hakları tanınmasını içeren taslağın, eş durumu tayin hakkı da içerecek şekilde bir an önce yasalaşması için bir kampanyayı hayata geçirdi.

Kampanya kapsamında Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi tarafından tüm şube başkanlıklarına gönderilen dilekçeler, şubeler aracılığıyla 4/B'li personele ulaştırılacak. Türk Sağlık-Sen Genel Merkezinde toplanacak bu dilekçelerin daha sonra Başbakanlığa iletilmesi planlanıyor.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 4/B'li personelin "artık bekleyecek gücü kalmadığını" belirterek, "Evlerinden, eşlerinden ayrı yaşayan bu insanların dramının bir an evvel sona ermesi için sendika olarak bütün yolları deniyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber