"İnönü Rektörü Fatih Hilmioğlu üniversiteyi çiftlik gibi yönetiyor?

Haber Giriş : 03 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt, Rektör Fatih Hilmioğlu'nun kendi gibi düşünmeyen öğretim üyelerine baskı yaptığını, bilim adamlarının üniversiteden uzaklaşmak zorunda kaldıklarını belirtti.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Fatih Hilmioğlu'nun da adının karıştığı sekreter İnci Kaya olayı büyüyor. Ameliyata alınan Kaya'nın eşi, milli atlet İshak Kaya eşinin ameliyatının ardından basın toplantısı yapacak. Toplantıda Rektör Hilmioğlu'na cevap vereceğini belirten Kaya ardından Ankara'ya kadar koşarak konuyu Cumhurbaşkanı'na kadar götüreceğini kaydetti.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekim eski Sekreteri İnci Kaya'nın rektörlük binasının ikinci katından düşmesinin ardından ortaya çıkan iddialar kamuoyunda infiale neden oldu. AK Parti Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun adının karıştığı son skandalın bardağı taşıran son damla olduğunu söyledi. AK Parti Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt, Rektör Hilmioğlu'nun İnönü Üniversitesi'nin başında olmasının Malatya için büyük bir şanssızlık olduğunu ifade ederek, Rektör Hilmioğlu'nun demokrasiyi ve demokrasinin kurumlarını hazmedemediğini kaydetti. Başkurt, ?Rektör bey, bize nezaketen de olsa hayırlı olsun bile demedi. Ama Ankara'ya kadar bizzat gelerek üniversitenin sorunlarını CHP'li milletvekillerine aktarıyor. Bize de daire müdürlerini göndererek sorunları iletiyor.? dedi. Rektörün ideolojik yaklaşımlarının rahatsızlık verdiğini kaydeden Başkurt, Hilmioğlu'nun kendi gibi düşünmeyen öğretim üyelerine baskı yaptığını, bu sebeple bilim adamlarının üniversiteden uzaklaşmak zorunda kaldıklarını belirtti. Başkurt, şunları kaydetti: ?Rektör orayı bir çiftlik gibi yönetiyor ve kullanıyor. Çirkin ve hakaret dolu baskıları nedeniyle birçok değerli bilim adamı buradan ayrıldı ve gittikleri yerlerde son derece başarılılar. YÖK'ün artık burası ile ilgili soruşturma başlatması lazım. Darende ilçesinde bulunan ilahiyat fakültesini irtica, tarikat gibi bir sürü vaveyla ile Malatya'ya aldı. Daha sonra YÖK'ten öğrenci için talepte bulunmadı ve bu fakültenin kapanmasına neden oldu. Malatya'yı, verilen böyle bir haktan mahrum etmeye ne hakkı var? Benim burnuma çok kötü kokular geliyor. PKK'lıların ameliyat ettirildiği iddiaları mutlaka araştırılmalı. Sekreterin düşmesi veya atılması bunların gerçekliği gün yüzüne çıkarılmalı.?

Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu ise üniversitede meydana gelen olayın üstünün kapatılmasına izin verilmemesi gerektiğini belirterek, üniversitenin çalışanları ile ihtilaf halinde olduğunu ve sonunda bu durumun memurlara kadar gelip dayandığını söyledi. Üniversitede ve özellikle hastanede 4 yıldan beri işçiler üzerinde büyük baskılar kurulduğunu iddia eden Başoğlu, ?Ortada bir insanın hayatı mevzubahis. İntihar diyorlar; intihar edecek kişi gidip de rektörlük binasından bu işi yapmaz. Bana inandırıcı gelmiyor. Bu olay üzerine gidilirse üniversitedeki diğer olayların da açığa çıkmasına neden olabilecek bir olay. Cumhurbaşkanı başta olmak üzere YÖK'e sesleniyorum, bu olayın üzerinin kapatılmasına müsaade etmeyin.? diye konuştu. Rektör Hilmioğlu'nun üniversiteyi bir çiftlik gibi kullandığının altını çizen Başoğlu, rektörün üniversiteye sendikayı sokmamak için devleti 4 trilyon lira zarara uğrattığını ve bunu da inkar etmediğini söyledi. Bir rektörün üniversiteyi istediği gibi idare edemeyeceğinin altını çizen Başoğlu, PKK'lıların ameliyat edilmesi, onlara ilaç gönderilmesi gibi iddiaların üzerine gidilmesini istedi.

Rektör Hilmioğlu'nun adı görevde bulunduğu dönem içerisinde başörtüsü sorunu başta olmak üzere bahar şenliklerinde öğrencilere içki satılması ile gündeme gelmişti. Ayrıca ideolojik baskı ile burada görev yapan öğretim görevlilerinin üniversiteden uzaklaştırılmaları için zorlanması, ideolojik düşüncesine yakın kişileri göreve getirerek kadrolaşması, personel arasında ayrımcılık yapması konuşulmuştu

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber