Samsun'da ilginç karar: Suçlu, 'eğitiminin aksamaması için' tahliye edildi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Kasım 2007 07:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Ölümlü trafik kazasına neden olduğu için 5 yıl hapis cezası alan Açıköğretim öğrencisi, 'eğitiminin aksamaması için' tahliye edildi!

İSMAİL AKDUMAN Samsun DHA

Samsun'da 2 kişinin öldüğü, 5 kişinin de yaralandığı trafik kazası nedeniyle 5 yıl hapse mahkûm edilen Açıköğretim Fakültesi öğrencisi Oğuzhan Kılınç (20), 'eğitiminin aksamaması için' tahliye edildi. Yargıtay kararı onarsa Kılınç, cezaevine girecek.

Kılınç ve arkadaşları geçen mayıs ayında Atakent beldesinde eğlenmeye gitti. Eğlence dönüşü Kılınç, Samsun-Sinop karayolu Kalkanca Mahallesi Atatürk Bulvarı'na geldiklerinde yağıştan kayganlaşan yolda aşırı hız yapınca direksiyonun kontrolünü kaybetti. Otomobil, önce orta refüjdeki ağaca çarptı, daha sonra havalanıp karşı yönden gelen Faruk Boz'un (30) kullandığı otomobilin üzerine düştü. Kazada Kılınç'ın otomobilinde bulunan Fırat Sağır (19) ile Vildan Başaran (17) öldü, her iki araçtaki 5 kişi de yaralandı.Tutuklanarak cezaevine konulan Kılınç, Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün hâkim karşısına çıktı.

Yargıtay süreci dikkate alındı

Kılınç savunmasında, "Kazanın nasıl olduğunu bilmiyorum. Otomobili yolda tutamadım. Çok pişmanım ve ölenlerin ailelerinden özür diliyorum" dedi. Kazada hayatını kaybeden 2 gencin ailelerinin ve yaralananların şikâyetçi olmaması üzerine mahkeme sanığa 5 yıl hapis cezası verdi, ehliyetine 2 yıl süreyle el koydu. Mahkeme, Yargıtay'dan onay için dosyanın gidiş-geliş süresini dikkate alarak Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencisi olan Kılınç'ı 'eğitimini aksatmaması' için tahliye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber