Kabine geleneği bozdu, ilk kez açıklama yapılmadı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 27 Kasım 2007 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlar Kurulu, haftalık olağan toplantısını dün gerçekleştirdi. 3 saat 45 dakika süren toplantının ardından bir sürpriz yaşandı ve alışılmışın aksine, herhangi bir açıklama yapılmadı.

Her pazartesi yapılan olağan Kabine toplantısının ardından açıklama yapılması gelenek haline gelmişti. Ancak gelenek bozuldu ve Bakanlar Kurulu'nun ardından bu kez açıklama yapılmadı. Açıklama yapılmayacağı bilgisi, Başbakanlık görevlileri tarafından basın mensuplarına iletildi ve herhangi bir gerekçe belirtilmedi. Kabine toplantısının ardından açıklama yapılmaması, son dönemde ilk kez yaşanıyor. Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, ?Niçin açıklama yapmadığı" yolundaki sorulara danışmanları aracılığıyla, "Bakanlar Kurulu toplantısının ardından ille de açıklama yapılacak diye bir kural yok. Açıklama yapılmasını gerektirecek herhangi bir durum da olmayabilir" yanıtını verdi.

KAMP, TERÖR VE SGY KONUŞULDU

Toplantı sonrası açıklama yapılmamasıyla ilgili olarak yapılan değerlendirmelerde, Kabine toplantısında ana gündem maddesi olarak, partinin hafta sonu yaptığı Kızılcahamam İstişare Toplantısı'nın oluşturduğu, "parti toplantısının" resmi bir organda tartışılmasının kamuoyuna yansıtılmasının doğru olmayacağı iddialarının etkili olduğu belirtildi. Gerek terörle mücadele gerekse, geçen hafta Meclis'e iletilmesi beklenen Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'yla ilgili kamuoyuna açıklayacak yeni bir durumun olmaması nedeniyle de açıklama yapılmasına gerek olmadığı yönünde görüş oluştuğu da vurgulandı.

İADELERİNİ İSTEDİK AMA SONUÇ YOK

Devlet Bakanı Cemil Çiçek, Türkiye'de suç işlemiş, yurtdışında oldukları bilinen kişilerin iadesini istediklerini belirtti. Bİr televizyon kanalında soruları yanıtlayan Çiçek, Irak hükümetinin söylemlerinde son günlerde değişmeler gözlendiğini, ancak bunun yeterli olmadığını belirtti. Çiçek, Irak hükümetinin daha ilerisini söylemesi ve yapması gerektiğini ifade etti. Irak'taki PKK kamplarının dağıtılması ve uluslararası hukukta suçlu varsa, bunların iade edilmesi gerektiğini kaydeden Çiçek, "Türkiye'de suç işlemiş, yurtdışında oldukları bilinen kişileri, hangi ülkedeyse biz bunların iadesini istedik. Irak'tan istedik, başka ülkelerden de istediklerimiz var. PKK'nın tüm yöneticileri, mensupları Irak'ın içinde değil ki, Irak'ın dışında olanlar da var, onları da istedik. Ama şu ana kadar henüz alabildiğimiz bir netice yok. Bunu sonuna kadar takip edeceğiz, operasyon olsa da olmasa da" diye konuştu. Terör örgütünün yöneticilerinden Cemil Bayık ve Murat Karayılan'ın Türkiye'ye teslim edileceği haberleriyle ilgili olarak Çiçek, "Bizden kaynaklanan bir haber değil, bizim tarafımızdan teyit edilmesi gereken bir haber de değil. Yazılıyor" dedi.

Belgin TORAMAN/ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber