Tunceli Belediye Başkanı'na soruşturma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2007 16:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı, Tunceli'nin DTP'li Belediye Başkanı Songül Erol Abdil hakkında yaptığı konuşma nedeniyle soruşturma açtı.

Başsavcılık, DTP'li Abdil'in Yer altı Çarşısı, Cumhuriyet meydanında Kadına Yönelik Şiddete Karşı Ulusal Mücadele Günü'nde yaptığı konuşma nedeniyle soruşturma başlattı.

Tunceli Güvenlik Şube Müdürlüğü'nün, belediye başkanının basın açıklamasında okuduğu alanda yaptığı konuşmanın kamera kayıtlarını deşifre ederek savcılığa göndererek suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı da gerek internet siteleri, gazeteler ve görsel medyada DTP'li Belediye Başkanı ile ilgili çıkan bütün haberleri de toplayarak soruşturma dosyasına koydu.

DTP'li Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, 1996'da Tunceli'de intihar saldırısı düzenleyerek 7 askerin şehit olması, 33 askerin yaralanmasına neden olan PKK'lı "Zilan" kod adlı Zeynep Kınacı ile 21 Mart 1998 günü Çanakkale cezaevinde PKK lideri bebek katili Abdullah Öcalan için kendini ateşe vererek yakan ve uzun süre tedavi gördükten sonra 17 Haziran 1998 yılında ölen Sema Yüce'yi özgürlük mücadelesi sembolü olarak göstermişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber