Eğitim-Sen'e dava, askerin uyarısı üzerine açılmış

Haber Giriş : 04 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay'ın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na, "Sendika tüzüğündeki 'ana dilde eğitim'e ilişkin ifade Anayasa'ya aykırı" uyarısında bulunduğu, kapatma davasının bunun üzerine açıldığı ortaya çıktı...

Eğitim, Bilim ve Kültür Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) hakkında açılan kapatma davasına, Genelkurmay'ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na gönderdiği "gizli" ibareli yazının neden olduğu anlaşıldı.

Genelkurmay Başkanlığı adına Harekat Başkanı Korgeneral Köksal Karabay, 27 Haziran 2003'te, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yazı göndererek, Eğitim - Sen'in tüzüğündeki ikinci maddenin b fıkrasında yer alan "Bireylerin ana dillerinde öğrenim görmesini ve kültürlerini geliştirmesini savunur" ifadesinin değiştirilmesi için girişimde bulunulmasını istedi.Yazıda, tüzüğün Anayasa'nın 3. ve 42. maddelerindeki hükümlere aykırı olduğu belirtildi.

Eğitim-Sen tüzüğünün yasalara aykırı olmadığını, 1.5 yıl önce sendikaya bildiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ise Genelkurmay'ın yazısı üzerine, Genel Müdür Ömer Benokan imzasıyla "gizli" ibareli bir yazıyla Ankara Valiliği'nden sendikaya dava açmasını istedi. Ankara Valiliği, bakanlığın yazısını Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi. Savcılık da Eğitim-Sen hakkında davayı açtı.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber