Polisin 5 yıl hapsi isteniyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2007 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fatih'te, ''dur'' ihtarına uymadığı gerekçesiyle bir genci tabancayla vurarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan polis memurunun, 1 yıl 4 ay ile 5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istendi.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Bayram Ergin katıldı. Duruşmada, ölen Aytekin Arnavutoğlu'nun babası Mustafa Arnavutoğlu ile annesi Şükriye Özen de hazır bulundu.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Suzan Meraş, Aytekin Arnavutoğlu'nun nişanlısı olduğunu belirterek, olay hakkında bilgisi bulunmadığını söyledi. Esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Orhan Erbay, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha Bürosunda görevli polis memuru Bayram Ergin'in, 11 Mayıs 2006 günü saat 23.00 sıralarında, polis memuru arkadaşı Necmi Bayraktar yönetimindeki 34 AD 6922 plakalı araçla Unkapanı'ndan Fatih'e doğru gittiğini kaydetti.

Bu sırada Aytekin Arnavutoğlu'nun, kullandığı 34 RMU 33 plakalı otomobille polis memuru Ergin'in içinde bulunduğu aracın yanından ''zikzaklar çizerek, hızla geçtiğini'' belirten savcı Erbay, bunun üzerine Ergin ile Bayraktar'ın, Arnavutoğlu'nun aracını takip etmeye başladığını ve kırmızı ışıkta da durmayan Arnavutoğlu'nun çeşitli defalar ikaz edildiğini anlattı. Savcı Erbay, Arnavutoğlu'nun, daha sonra otomobiliyle bir sokağa girdiğini ve geri vitese aldığı aracıyla kaçmaya çalışırken bazı araçlara çarptığını belirterek, bu sırada araçtan inen sanık Bayram Ergin'in, havaya ateş açtıktan sonra ''dur'' ikazında bulunduğu Arnavutoğlu'nun aracına doğru ateş ettiğini kaydetti.

Açılan ateş sırasında, otomobilin şoför mahallindeki Aytekin Arnavutoğlu'nun yaralandığını ifade eden savcı Erbay, bu kişinin daha sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini belirtti. Savcı Erbay, Ergin'in savunmasında, ''kovalamacanın ardından sokağa giren aracı durdurmak için önce havaya ateş açıp durmalarını söylediğini, şoför mahalline yaklaştığında kapının aniden ve sert şekilde açılması üzerine de elindeki silahın ateş alarak Arnavutoğlu'nun yaralandığını'' kaydettiğini belirterek, bazı tanıkların olaya ilişkin beyanlarını anlattı. Ergin hakkındaki davanın, Fatih Asliye Ceza Mahkemesinden ''görevsizlik kararı'' ile geldiğini hatırlatan savcı Erbay, söz konusu kararda, sanığın, ''kanunun hükmünü yerine getiren kimseye ceza verilmez'' hükmünü içeren TCK'nın 24. maddesi de göz önüne alınarak, müebbet hapis cezası öngören TCK'nın 81. maddesi uyarınca yargılanmasının istendiğini bildirdi. Savcı Erbay, iddianamede de belirtildiği gibi sanığın, ''ceza sorumluluğunu kaldıran nedenlere ilişkin sınırın kast olmaksızın aşılması suretiyle adam öldürmek'' suçundan cezalandırılması gerektiğini kaydetti.

Buna göre, sanık Bayram Ergin'in, 1 yıl 4 ay ile 5 yıl arasında hapis cezası öngören TCK'nın 27. maddesi ile 85. maddesinin 1. fıkrası uyarınca cezalandırılmasını isteyen savcı Erbay, sanığın bu aşamada tutuklanmasına da yer olmadığını bildirdi. Söz alan sanık avukatları Şevki Lülecioğlu ile Ali Çelik, savunma hazırlamak için süre talep etti. Sanığın tutuklanıp tutuklanmayacağının kararla birlikte düşünülmesine hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi. Duruşma sonrası, ölen Aytekin Arnavutoğlu'nun annesi Şükriye Özen, polis memuru Ergin'e tepki gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber