Aynı anda iki banka soygunu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2007 20:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Etimesgut'taki bir banka şubesini soyan kar maskeli ve silahlı kişiler, güvenlik görevlisini yaralayarak kaçtı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde Etimesgut Şaşmaz 6. Cadde'deki bir banka şubesine giren kar maskeli kişiler, içeride bulunanları silahla tehdit ederek, kasadaki parayı istediler.

Müdahale etmek isteyen güvenlik görevlisi Hakan Yücel'i silahla yaralayan soyguncular, daha sonra bir poşet içerisine koydukları parayla bankadan çıkarak, kendilerini bekleyen araçla olay yerinden uzaklaştılar.

Olayın ardından kaldırıldığı Atatürk Hastanesi'nde tedavi altına alınan güvenlik görevlisinin diz kapağının altından vurulduğu ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Gün sonu olduğu için henüz şubede sayım yapılmadığını ve çalınan paranın miktarının tespit edilemediğini ifade eden yetkililer, güvenlik kameralarının kayıtlarını incelemeye aldılar. Yetkililer, bankadan beyaz bir otomobille ayrıldıklarını tespit ettikleri soyguncuların yakalanmasına çalışıldığını kaydettiler.

GEBZE'DE MASKELİ 5 30 BİN YTL ÇALDI

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ndeki Garanti Bankası Şubesi, silahlı ve kar maskeli 5 kişi tarafından soyuldu. Dışardaki bir kişinin soygunu farkedip bağırmasıyla paniğe kapılan ve ana kasayı açtıramayan soyguncular, gişe görevlilerinin çekmecelerinden aldıkları yaklaşık 30 bin YTL ile kaçtı. Polis, soyguncuların kaçarken kullandığı aracın plakasını belirledi.

Bugün saat 17.00 sıralarında, Garanti Banakası İstasyon Şubesi'ne kapılacağı sırada giren silahlı ve kar maskeli 5 kişi, görevlileri tehditle etkisiz hale getirerek, tüm paraların kendilerine verilmesini istedi. gişe görevlilerin çekmecelerindeki paraları toplayan soyguncular, ana kasanın açılmasını istedi. Dışardan bir kişinin soygun olduğunu farketmesi ve bağırması üzerine paniğe kapılan soyguncular, hızla dışarı çıktı. Birkaç el havaya da eteş eden soyguncular, daha sonra bir otomobile binerek olay yerinden uzaklaştı.

Olayın ardından tüm polis ekipleri, banka şubsesi ve çevresinde inceleme başlatırken, içerde yapılan ilk sayımda çalınan paranın 30 bin YTL'nin üzerinde olduğu anlaşıldı. Olay sırasında kar maskeli, silahlı soygunculardan ikisinin dışarda beklediği, 3'ünün ise içeriye girerek çalışanları silah tehdidiyle etkisiz hale getirdikten sonra paraları aldığı ortaya çıktı.

Banka şubesinin birkaç ay önce açıldığı, şube önünde güvenlik kamerası bulunmadığı da belirlendi. Banka içinde güvenlik kamerasının bulunup bulunmadığı da haneüz açıklanmadı.

Polis, plakası belirlenen otomobilin ve soyguncuların bulunması için araştırmalarını sürdürürken, belirlenen plakanın araştırıldığı, olayda kullanılan aracın çalıntı olabileceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber