Yaşlı cilt gençleştirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2007 22:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Bilim adamları fareler üzerinde yaptıkları deneylerde yaşlı cildi gençleştirmeyi başardı. Gençleştirme operasyonu, tek bir gen üzerinde yapılan 2 haftalık çalışmanın akabinde geldi.

Bilim adamları, genetiği değiştirilmiş farelerin bir genini bloke ettiler ve cilde sürülen bir kremle hücrelerin yaşlanmayı durdurmasını sağladılar. Buluşun insanlarda da uygulanması için daha uzun yıllar araştırma yapılması gerektiği ifade edildi. Buna rağmen, bu tekniğin her çeşit organ ve dokuda kullanılabilmesiyle günün birinde yaşlılıkla alakalı hastalıklar ve yaralanmaların ortadan kaldırılacağı ümidi doğdu.

Stanford Üniversitesi'nin Kaliforniya Tıp Fakültesi adına araştırmalara başkanlık eden Howard Chang, şimdiye kadar yaşlanma etkilerinin ortadan kaldırılması için çok zor yöntemler üzerinde çalışıldığını, kendilerinin ise farelerin cildinde yaşlanmanın önlenmesinin tek bir genin bloke edilmesiyle mümkün olduğunu gösterdiklerini ifade etti. Chang, yaşlanmaya yol açan NF-eB geninin aynı zamanda bağışıklık sistemi ve diğer hücre faaliyetlerine de yaradığını ifade ederek, bunun tüm vücutta durdurulmasının ölüme bile yol açabileceği uyarısında bulundu.

Bilim adamları, şimdi geni bloke etmenin cildin yanı sıra kalp ve ciğer gibi organlarda da benzer etkiyi gösterip göstermeyeceği üzerinde çalışıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber