MEB'den eş durumundan atama açıklaması

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2007 19:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

"Eş durumundan öğretmen atamalarının durdurulduğu" şeklinde yorumlanan haberlerle ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklama yapıldı.

Bakanlığın resmi internet sitesinde yapılan açıklamada öğretmenlerin eş durumlarına bağlı atamalarının kaldırılmasının kesinlikle söz konusu olmadığı ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Esasen bahsi geçen uygulama, atama dönemlerinde bazı kurumlarla gerek yazılı gerekse sözlü yapılan işbirliğinin bütün kamu kurum ve kuruluşlarına yaygınlaştırılmasına yöneliktir. Yazı, diğer bakanlıklarda çalışan çeşitli meslek mensupları ile öğretmen olan eşlerine birlikte ihtiyaç duyulan yerleşim birimlerine atamaların yönlendirilmesi için bir işbirliği çağrısından ibarettir. Dolayısıyla öğretmenlerimizin eş durumuna bağlı atamalarının kaldırılması kesinlikle söz konusu değildir ve eş durumuna bağlı atama işlemlerine her yıl olduğu gibi bundan sonra da devam edilecektir."

Bakanlık açıklamasında; söz konusu yazıda İl ve İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri emrine değil, ihtiyaç olan noktalara doğrudan atama yapılacağı ifade edildiği belirtilerek, "Buradan eş durumuna bağlı olarak öğretmen tayini yapılamayacak sonucunu çıkarmak mümkün değildir. Aylıksız izinli sayılma uygulaması ise yeni bir konu değildir. 1999 yılından beri uygulaması bulunan bu yol, zorunlu değil tercihe bağlıdır." ifadelerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber