Kadro Kararnamesinden İpuçları

2007 yılı kadro kararnamesi 29 Kasım 2007 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Bu kararname, 2008 yılında alınacak personele ve düzenlenecek görevde yükselme ve unvan değişiklikleri sınavlarına ilişkin önemli ipuçları içermektedir. Örneğin MEB, boş kadro yoluyla 4 bin yakın şef kadrosu ve bir çok kurumu da boş kadro değişikliği yoluyla KPSS/A kadrosu almıştır. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Kasım 2007 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadro kararnamelerinde temel olarak iki bölüm yer alır. Dolu kadro ve değişikliği ve boş kadro değişikliği...

Dolu kadro değişikliği: Mevcut kadrolar üzerindeki derece değişikliğini ifade etmektedir. Fazla önemli değildir.

Boş kadro değişikliği ise bazı unvanların iptal edilmesi, iptal edilen adet kadar da yeni unvan ihdas edilmesi anlamına gelmektedir. En önemli bölüm bu kısımdır.

Boş kadro değişikliğinde dikkat edilmesi gereken hususlar şu şekildedir:

1- Bir kamu kurumu 5 veya daha yüksek derecelerden (6, 7 gibi) mühendis kadrosu almış ise, bu değişilik o kamu kurumunun 2008 yılı içinde KPSS yoluyla personel alacağına işaret eder.

2- Bir kamu kurumu 3-5 dereceli şef kadrosu ihdas etmiş ise, bu değişiklik görevde yükselme sınavı açılacağına işaret eder. Örneğin, Milli Eğitim Bakanlığı boş kadro değişikliği yoluyla 3953 şef kadrosu almıştır.

3- Üniversite mezunları 9, önlisans mezunları 10, lise mezunları 13, teknik lise mezunları 12. dereceden göreve başlamaktadır. 657 sayılı Kanunun 45. maddesine göre kamu kurumları memurları üç üst dereceli bir kadrodan göreve başlatabilmekte ancak maaş atanbılması gereken kadrodan verilmektedir. Kamu kurumlarının boş kadro değişikliği yaptığı kısımlarda büyük miktarlarda, belirtilen bu derecelerden değişiklik var ise bu değişiklik o kamu kurumunun personel alacağına işaret eder.

4- Bir kamu kurumu, düz memur kadrolarını iptal ettirip, 9. dereceli müfettiş yardımcısı, stajyer kontrolör gibi kadro almış ise bu değişiklik o kamu kurumunun 2008 yılı veya önümüzdeki yıllar içerisinde KPSS/A kadrosu için sınav açacağına işaret eder.

Yukarıdaki hususlar göz önünde bulundurularak, dün yayımlanan kararnamenin ekinin dikkatli bir şekilde incelenmesi halinde personel alım politikalarına ilişkin olarak çok sayıda ipucu yakalabilir.

Kadro kararnamesini görmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber