PKK operasyonunda 5 üniversite öğrencisi gözaltına alındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2007 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir'de PKK terör örgütüne yönelik operasyonda, üniversite öğrencisi 5 kişi yakalandı. Zanlılarla birlikte, terör örgütü içerikli çok sayıda yayın ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, operasyon, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terör ile İstihbarat Şube müdürlüklerinin koordineli çalışmaları sonucu gerçekleştirildi. Polis, kent merkezinde bazı yerler ile Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü içerisindeki yemekhanenin duvarına PKK terör örgütü içerikli pankart asıp, yazılar yazan şahısları yakalamak için operasyon başlattı.

Polis, yaptığı çalışma sonunda, kent merkezi ile AÜ'nün yemekhanesinin duvarına terör örgütü PKK içerikli yazıları yazdığı ileri sürülen Ceyhun Tagu (19), Narin Behçet (20), Barış Öktem (18), Aytaç Artaç (20) ve Fatih Çetim'i (18) yakalayarakk gözaltına aldı.

Şahıslarla birlikte çok sayıda terör örgütü PKK içerikli yayınlarda ele geçirildi. 5 zanlının da Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim, İktisad, Edebiyat fakülteleri ile Zihinsel Engelliler Bölümü'nde okudukları ortaya çıktı. Emniyette ifadeleri alınan zanlılar, adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber