'Torpil' isteyen personel ve il müdürlerine uyarı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2007 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Çevre ve Orman Bakanlığı bünyesindeki personele ve il müdürlerine seslenerek, "Milletvekilleri aracıyla terfi istemek, bu tür şeyler son derece yanlış. Ehil ve layık olmadıktan sonra babamın oğlu olsa bir yere getirmem" dedi.

Kartal'daki DSİ-ARGF Eğitim Merkezi'nde düzenlenen Çevre ve Orman İl Müdürleri toplantısında konuşan Bakan Eroğlu, "Bu tür toplantıların zaman zaman yapılmasında fayda var. Bu tür toplantılardaki amaçlardan birisi merkez taşra, taşra taşra arasındaki bağlantıyla bilgi aktarımı ve bir aile bütünlüğünün oluşmasını sağlamak. Milletimiz şanlı bir tarihe sahip, yüce bir millet. Bizim üzerimize düşen ve yapmamız gereken çok fazla sorumluluklar var" dedi.

Bakan Eroğlu, "Dünya devletleri arasındaki ekonomik yerimiz konusunda kimi 17., kimi 20., kimi 30. sırada olduğumuzu söylüyor. Bana göre kime sorsam bu büyük şanlı milletin fertleri asla böyle bir sıralamaya razı değil. Dolayısıyla büyük hedeflere sahip olmalıyız. Biz çok daha güçlü irade ve şanlı bir tarihe sahibiz. Bizde daha büyük bir dinamizm var. Yalnız bizdeki eksiklik şu; birincisi maalesef aşağılık kompleksi var. Bir de büyük hedef koyamama eksikliği var. Eskiden Osmanlı Dönemi'nde kızıl elma vardı. Kızıl elmaya ulaşılır, sonra daha büyük bir kızıl elma hedef olarak görülürdü. Bizim de millet olarak daha büyük hedefler koymamız lazım" dedi.

Bakan Eroğlu, yapılan işlerin takip edilmesi gerektiği konusunda toplantıya katılan il müdürlerini uyarırken, bununla ilgili olarak İstanbul'daki su sıkıntısı örneğini verdi. Eroğlu, kuraklığın olduğu yaz dönemini hatırlatarak, "İstanbul'a susuzluk çektirmeye kimsenin hakkı yok. Bu endişe bize düşer dedik. O yüzden 2010 yılı hedefi olan Melen Projesi'ni devreye soktuk. 20 Ekim saat 16.59 zamanını verdik. O tarihi vermeseydik şu an o projenin yarısına bile gelinmezdi" ifadelerini kullandı.

Bakan Eroğlu, Çevre ve Orman Bakanlığı bünyesindeki personele ve toplantıya katılan il müdürlerine seslenerek, "Milletvekilleri aracıyla terfi istemek, bu tür şeyler son derece yanlış. Siz kendinizi göstereceksiniz. Çalıştıktan sonra biz görürüz. Ehliyet ve riayet bizim için esastır. Ehil ve layık olmadıktan sonra babamın oğlu olsa bir yere getirmem. Bunu bilmenizi rica ederim" diye konuştu. Yumruğunu masaya vuran Bakan Eroğlu, "Beni tanıyan herkes bunu bilir, bu tür şeylere tevessül etmeyin" dedi.

Isparta'daki uçak kazasına da değinen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, "Çok acı bir haber. Ulaştırma bakanımız konuyla ilgili açıklama yaptı. Neden düştüğü hakkında bize de fazla bilgi gelmedi. Çok üzgünüz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber