YAŞ kararları açıklandı, 38 personelin TSK ile ilişkisi kesildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2007 18:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada; askeri personelin 31'i uyuşturucu alışkanlığı, ahlak dışı ilişkilerde bulunduğu gerekçesiyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ilişiği kesildi. 7 personel ise irticai tutum nedeniyle ordudan ihraç edildi.

Yazılı açıklamada şunlar dile getirildi: ''Türk Silahlı Kuvvetleri'nin temel yapısını ve disiplinini bozacak şekilde, uyuşturucu alışkanlığı veya ahlak dışı ilişkileri bulunan 31, irticai tutum ve davranışları tespit edilen 7 olmak üzere; toplam 38 personelin Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ayırılmasına oy çokluğu ile karar verilmiştir.''

ıÜüYüksek Askeri Şura Olağan Toplantısı, 29-30 Kasım 2007 tarihlerinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Genelkurmay Başkanlığı Karargahında icra edildi.

Toplantıda, mevcut tehditler çerçevesinde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Harbe Hazırlık Durumunun gözden geçirildi.

Toplantıda ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliğine yönelik: Dış tehdit, İç tehdit, Bölücü tehdit, İrticai tehdit görüşüldü.

Türkiye'nin etki ve ilgi alanları dahilinde genel bir Politik Askeri Durum Değerlendirmesi yapıldığı toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Harbe Hazırlık Durumu ve kuvvet yapısı ihtiyaçlarıda gözden geçirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber