Çankaya'da "Kamusal Düğün", Başbakan'a "eşsiz" davet

Haber Giriş : 06 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, kamuoyunda özel hayatıyla yer almak istememesi konusundaki hassasiyeti, oğlu Levent Sezer'in 11 Eylül Cumartesi günü gerçekleşecek nikâh törenine de yansıdı. Cumhurbaşkanı'nın, otel ya da büyük bir salonda gerçekleşecek "gösterişli" bir düğün istememesi nedeniyle nikahın Çankaya Köşkü'nde "aile içi ve sade" şekilde yapılması kararlaştırıldı.

Sezer'in "mütevazı" yönü davetli listesine de yansıdı. Liste "dar atılımlı" tutulurken, nikah törenine, aile, yakın akrabalarla gelin Evren Altunay ve damat Levent Sezer'in çok yakın arkadaşları davet edildi.

Köşk 'kamusal alan'
Sezer, devlet protokolünden bazı isimleri de nikâh törenine davet edecek. Cumhurbaşkanı'nın bu çerçevede annesi Hatice Sezer'in cenaze törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da düğüne davet etmesi bekleniyor.

Törenin, Çankaya Köşkü'nde gerçekleşecek olması nedeniyle Erdoğan'a yapacağı davetin eşli mi, eşsiz mi olacağı da merak konusu oldu. Alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı'nın, türban konusunda kamuoyunda bilinen "hassasiyeti" ve kamusal alan tartışmaları nedeniyle Başbakan'ı "devlet protokolüne uygun" şekilde eşsiz davet etmesi bekleniyor.

Sezer'in oğlunun nikâhında da "türban konusundaki hassasiyetini" koruması, kamusal alan tartışmalarını yeniden gündeme getirdi. Kamusal alan tartışması ilk kez TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın Cumhurbaşkanı Sezer ve eşi Semra Sezer'i uğurlama törenine eşi Münevver Arınç'ı da getirmesi ile başlamıştı. Havaalanındaki uğurlama töreni sonrası başlayan tartışma daha sonra devletin zirvesinde gerçekleşen bütün davet ve resepsiyonlara da yansımıştı.
Sezer, Çankaya Köşkü'nde yapılan tüm resmi yemek ve davetlere eşi kapalı olan hükümet üyelerini "eşsiz" davet etmişti.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber