Bakan Şahin'den bölge adliye mahkemeleri açıklaması

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2007 17:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- ADALET BAKANI MEHMET ALİ ŞAHİN:

- "BÖLGE ADLİYE MAHKEMELERİ 2010'DA FAALİYETE BAŞLAYABİLİR"

- "AÇILACAK BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ SAYISI ARTABİLİR ANCAK MALATYA'DA OLUP OLMAYACAĞI BELİRSİZ"

BURHAN KARADUMAN

MALATYA (İHA) - Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, bölge adliye mahkemelerinin 2010 yılında faaliyete geçeceğini ve belirlenen 9 bölge mahkemesi sayısının artabileceğini ifade etti.

AK Parti Malatya milletvekili Öznur Çalık'ın "Malatya'da bölge istinaf mahkemesi kurmayı düşünüyor muyuz?" şeklindeki sorusuna Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin şu yanıtı verdi: "Bölge adliye diğer bir ismiyle istinaf mahkemeleri ile ilgili yasa Yargıtay'ın yükünü önemli ölçüde azaltmak düşüncesiyle çıkarıldı. 9 ilimizde bölge adliye mahkemelerinin kuruluşuyla ilgili karar verildi. Fiilen bölge adliye mahkemelerimizin açılışı büyük bir ihtimalle 2010 yılından itibaren olabilecek çünkü fiziki mekânlar henüz

hazır değil, hakim ve savcı eksiğimiz de var. 9 ilimizde açacağımız bölge adliye mahkemeleriyle sorunu tamamen çözmemizin mümkün olmadığını da ifade etmek istiyorum. Yeni bölge adliye mahkemeleri de açılacak ancak nerelerde açılacağı konusu daha sonra yapılacak bir çalışmayla belirlenecek. Şu anda 'Malatya'da olacak mı?' sorunuza cevap verebilecek durumda değilim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber