Eşinin çarşaflı olduğu iddia edilen bekar Rektör Fazıl Tekin konuştu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Aralık 2007 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül'ün, bir rektör adayının eşinin kara çarşaflı olduğuna dair not bulunduğu, ancak söz konusu adayın evlenmemiş olduğu açıklamasıyla gündeme gelen Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof.Dr. Fazıl Tekin bu tür gerçek dışı iddiaları kınadığını söyledi.

ESOGÜ Rektörü Prof.Dr. Fazıl Tekin bugün odasında basın toplantısı düzenledi. Oturduğu koltuğun arkasında Atatürk ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün fotoğrafı asılı olan rektör Prof.Dr. Fazıl Tekin, ?Önceki gün cumhurbaşkanın yaptığı açıklama gündeme düştü. Açıklamada şöyle bir iddia vardı. İlk atanan rektörle ilgili dosyalarda gerçek dışı bir bilginin ortaya çıktığını açıklandı. Bu bilgiler YÖK tarafından cumhurbaşkınına intikal ettiğinden önce bir yanlış anlama oldu, sanki cumhurbaşkanlığı makamına YÖK tarafından böyle bir not iliştirilmiş gibi algılandı, ancak bu doğru değildir, sonradan da bu düzeltildi'' dedi.

Kendisinin hiç evlenmediği ve bekar olduğunu anlatan Rektör Prof.Dr. Fazıl Tekin, iddiaların son derece gayri ciddi olduğunu söyledi. Rektör Fazıl Tekin şöyle konuştu:

?Atanan kişi ben olduğum için, benim eşimin çarşaflı olduğuna ilişkin son derece gayri ciddi iddialar ortaya atılmış. Söz sonu şahsım olduğum için benimle ilgili mesnetsiz iddianın hangi amaçla ortaya atıldığı konusunda herhangi bir yorum yapmak istemiyorum. Buradaki iddialar son derece mesnetsiz, devletin yüce makamlarını bu şekilde gerçek dışı iddialarla meşgul etmenin ne derece saygıyla ve genel ahlakla bağdaştığını takdirlerinize bırakıyorum. Gerçek dışı beyanlarda bulunulmasını hiçbir şekilde tasvip etmiyoruz, kınıyoruz ve üzüntülerimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz. Türkiye'de dürüst iş yapanların önüne engeller çıkartılmamalıdır. Bu ülke çok daha iyi yönetimlere layık bir ülkedir. Son olayda benim şahsım direk ilgi konusu değildir. YÖK ile Cumhurbaşkanı arasında karşılıklı açıklama olmuştur.

Ben bugüne kadar hiç evlenmedim. Bu nasip olmadı. Düzenli bir bekarlık hayatımın olmasına rağmen evlenmedim, bunun olmasını dilerdim. Öğrencilerime gecikmeden evlenin diyoruz. Ben bayanlara saygı duyarım, aileye saygı duyarım. İddialarla ilgili hiç kimseye herhangi bir suçlamada bulunamam. Kimin yaptığını bilemezsiniz aday belirlemesinde birbirimize en ufak söz söylenmemişti. Bir suçlamada bulunmuyorum bu davranışlar onaylanamaz, açık isimlerini ortaya koymaktan çekinen korkak kişilerdir. Makamları meşgul etmek son derece saygısızlıktır. Şahsımızla ilgili zaman zaman bir takım şeyler çıkıyor bizim anlımız açıktır.'' Rektör Prof.Dr. Fazıl Tekin, yapılan rektörlük seçimlerinde en çok oyu Prof.Dr. Gaye Usluer'in aldığını, kendisinin ise ikinci sırada bulunduğunu belirterek, ?Türkiye Cumhuriyeti yasaları, YÖK yasası rektörlük seçimlerinin nasıl olacağını açıkça bağlamıştır. Seçim yapılır 6 isim belirlenir, bunlar YÖK'e sunulur. YÖK'de bu adaylardan 3'ünü cumhurbaşkanına sunar. Sayın Cumhurbaşkanı da oy sayısına bakmaksızın, kendince belirlediği kriterlere bakarak rektör atar. Kanun bu kadar açık olmasına rağmen bu konuda bir takım süpekülasyon yapılması haksızlıktır ve hukuk dışıdır. Benim Cumhurbaşkanı Gül ve YÖK başkanı ile bir yakınlığım yok. YÖK müdahaleci değil danışman bir kurum olarak devam etmeli, politize olmaması gerekir. Camiye, kışlaya ve okula siyasetin girmemesi çok önemli realitedir, biz de buna saygılıyız. Bütün siyasal partilere ve görüşlere eşit uzaklıktayız'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber