Ölümünde doktor ihmali şüphesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2007 22:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde, bir çocuğun doktor ihmali nedeniyle öldüğü iddiasıyla soruşturma başlatılacağı bildirildi.

İddiaya göre, 4 gün önce okulda rahatsızlanan ve ailesi tarafından Savaştepe Devlet Hastanesine götürülen Savaştepe Fatih İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Ceyhan Gül (13), doktorlar tarafından muayene edildikten sonra ''bir şey yok'' denilerek, ağrı kesici verilip evine gönderildi.

İki gün sonra yeniden fenalaşan ve aynı hastaneye götürülen Ceyhan Gül'ün, buradan ambulansla Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verildiği ancak Gül'ün yolda, müdahalelere rağmen yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Baba Cemal Gül, çocuğunun ölümünde doktor ihmali bulunduğu iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığa şikayette bulundu. Balıkesir İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuğun ölümüyle ilgili savcılık tarafından soruşturma başlatılacağını, kendilerinin de inceleme yapacaklarını söyledi.

Ailenin iddialarının araştırılması için komisyon oluşturduklarını belirten Çalışkan, şunları kaydetti: ''Ceyhan Gül'ün ölüm nedeni belli değil. Cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Bursa Adli Tıp gönderildi. Çocuk, daha önce de 2-3 kez muayeneye gelmiş. Ambulansta görevli 2 hemşire var. Çocuğa hastanede oksijen verilip, serum takılarak sevk edilmiş. Serum yolda bitince de değiştirilmiş. İhmal var veya yok demek için erken. Ancak, ilk bilgilere göre bir ihmal gözükmüyor. Konuyla ilgili inceleme başlatacağız.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber