İstanbul Üniversitesi'ni rektörlük seçimi heyecanı sardı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 05 Aralık 2007 09:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

551 yıllık mazisi ile Türkiye'nin en köklü üniversitesi olan İstanbul Üniversitesi'ni rektörlük seçimi heyecanı sardı... Henüz resmi süreç başlamasa da adaylar kulis çalışmalarına şimdiden başladı

TÜRKİYE'NİN en büyük eğitim kurumlarından İstanbul Üniversitesi'nin yeni yılda yapacağı rektörlük seçimi için şimdiden büyük yarış başladı. Mevcut rektör Prof. Mesut Parlak'ın yaş haddi nedeniyle yeniden aday olamadığı seçim için resmi süreç henüz başlamasa da bazı adayların isimleri kulislerde dillendiriliyor.

İŞTE ADI GEÇEN ADAYLAR

REKTÖRLÜK seçimlerinde, ulusalcı Kemal Alemdaroğlu'nun rektör yardımcısı Prof. Emin Darendeliler, Mesut Yılmaz hükümeti döneminde ?Türki Cumhuriyetleri'nden sorumlu Devlet Bakanlığı yapan Prof. Ahad Andican, eski Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Faruk Erzengin ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Mesut Parlak'ın yardımcısı Prof. İrfan Papila'nın adları öne çıkıyor.

KULİS FAALİYETLERİ BAŞLADI

2008'DE görev süresi dolacak olan Prof. Parlak'tan boşalacak olan İstanbul Üniversitesi rektörlüğü için aday olması beklenen isimler kulis çalışmalarına çoktan başladı bile. Geçen seçimde aday olan ancak yeterli oy alamayan İstanbul Tıp Fakültesi eski dekanı Prof. Faruk Erzengin tekrar aday olacağını açıkladı. Prof. Erzengin konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: ?Amacımız üniversiteyi hak ettiği yere çıkarmak. Kavgalarla, insanlarla uğraşılmayan, şeffaf, demokratik bir üniversite hedefliyoruz. AB ilkelerini hedef alan, öğretim üyelerinin haklarını koruyan bir yapı için çalışacağız.' Rektör adayları arasında adı geçen profesörler Emin Darendeliler, Ahat Andican, İrfan Papila ise, bu konuda bir açıklama yapmadı.

ÖZKAN TAMİRAK ÖZEL

Görevden alınan Alemdaroğlu'nun yerine gelmişti

YÖK tarafından görevden alınan Prof. Kemal Alemdaroğlu'nun yerine gelen Prof. Mesut Parlak, son rektörlük seçimlerinde en yakın rakibinden iki kat fazla oy almıştı. 743 oyla ilk sırada yer alan Prof. Parlak'ı Prof. Faruk Erzengin 377, Prof. Nur Serter ise 344 oyla izlemişti. Öte yandan bilim hırsızlığı nedeniyle görevden alınan Prof. Alemdaroğlu'nun 7 yıllık rektörlük döneminde, haksız uygulamalarını gerekçe gösteren 40'a yakın öğretim görevlisi istifa etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber