Çelişkili raporlar veren altı doktora ceza

Haber Giriş : 07 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ölüm orucu hastalığı olarak bilinen 'Vernicke Korsakoff' hastası mahkumlar için çelişkili raporlar verdikleri gerekçesiyle, Adli Tıp Kurumu'nda görevli altı doktora ceza verildi.

İstanbul Tabip Odası, önce hasta raporu verilerek cezaevinden tahliye edilen, daha sonra ise yine aynı doktorların 'iyileşti' raporlarıyla cezaevine geri gönderilen Aslıhan Gencay, Enver Yanık ve Bekir Balyemez'in şikayetlerini değerlendirdi. Oda, Adli Tıp Kurumu Üçüncü İhtisas Kurulu Başkanı Nur Birgen ile Dr. Oktan Aktürk, Ömer Can Gökdoğan, Erbil Gözükırmızı, Cemal Yalçın Ergezer ile ismi açıklanmayan bir doktor hakkında birbiri ile çelişkili rapor düzenledikleri gerekçesiyle bir ay süreyle

geçici olarak meslekten alıkoyma cezası verdi.

Mahkumların 36'sı da, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) dava açmak için buşvurdu. AİHM'de davaları kabul edilen mahkumlar için, bu ay uzmanların Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.

Cezalandırılan doktorlara meslektaşlarından destek geldi. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Kemal Sayar, bu hastalıkta bir kişinin önce iyileşemeyeceğinin ardından iyileştiğinin görülmesinin bir çelişki doğurmadığını söyledi. Sayar, hastalık olgusu taşıyanların beşte birinin, düzenli beslenmeyle düzelebildiğine dikkat çekti. Nöroloji Uzmanı. Dr. Turan Atay da, ilk altı ayda tedavi başarısının yüzde 90'lara vardığını dikkat çekti. Atay, 'Erken müdahale edilirse düzebilir, zamanlama önemli' dedi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber