Üniversiteli Dilek'i ezen şoför daha önce de 14 ayrı trafik suçu işlemiş

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Aralık 2007 17:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da kullandığı otomobili ile çarptığı iki üniversite öğrencisinden birinin ölümüne, diğerinin yaralanmasına neden olduğu iddiası ile tutuklanan sanığın, daha önceden de 14 ayrı trafik suçu olduğu bildirildi.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, yaklaşık 3 ay önce Atakum Beldesi Türk-İş Kavşağı'nda meydana gelen kazada Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencileri Dilek Gülle (21) ve arkadaşı Abdullah Anıl Özpek'e (21) çarparak Gülle'nin ölümüne Özpek'in de yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla tutuklanan Gökçe Arkun'un (28)

yargılanmasına başlandı.

Olayın ardından kaçan ve 3 gün sonra teslim olan sanık, üzgün olduğunu belirterek, "Kaza bir anda oldu. Böyle olmasını istemezdim. Çok pişmanım" dedi.

Kazada ölen Dilek Gülle'nin babası Haluk Gülle ise sanık yüzünden kızını kendi elleriyle toprağa verdiğini belirterek, sanığın yapılan araştırmada daha önce de 14 ayrı trafik suçu bulunduğunun anlaşıldığını söyledi.

"Adalete güveniyorum" diyen acılı baba, "Sanık bundan önce de çeşitli tarihlerde 14 ayrı trafik suçu gerçekleştirmiştir. Ben adalete güveniyorum. Başka Dilek'lerin başına böyle bir olayın gelmemesi için sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti ifadelerin ardından eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

BASIN AÇIKLAMASI

Duruşma çıkışı Anıt Park'taki Atatürk Anıtı önünde toplanan Dilek Gülle'nin ailesi ve arkadaşları yakalarına ölen arkadaşlarının resmini takarak basın açıklaması yaptı.

Baba Haluk Gülle, katılımcılara "Arkadaşınızın davasına sahip çıkın" dedi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri adına yapılan açıklamada da trafik kazalarının önlenmesinde herkese sorumluluk düştüğü ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber