YÖK Başkanı ekstra maaşı inkar etmedi

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 07 Aralık 2007 07:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

YÖK Başkanlığı'na yarın veda edecek olan Teziç, yasaya rağmen oluşturmadığı ?yürütme kurulu? üyeliğinden 4 yıl boyunca maaş aldığını inkâr etmedi ve ekledi: Pişmanlığım yok.

YÖK Başkanı Erdoğan Teziç dün bir basın toplantısı düzenleyerek veda konuşması yaptı ve kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi. 4 yıl boyunca hiç oluşturmadığı YÖK Yürütme Kurulu üyeliğinden iki yardımcısıyla birlikte maaş aldığını yalanlamayan Teziç, görev yaptığı süre boyunca pişmanlık duyacak hiçbir şey yapmadığını savundu. Yürütme Kurulu'nun, kanunun ön gördüğü organlardan biri olduğuna dikkat çeken Teziç, "Ancak Yürütme'nin içinde yer alabilmek için tam gün çalışmayı gerektiren bir yapılanma biçimi söz konusu. Kurul'da çalışan arkadaşların bu işe gönüllü olması lazım" dedi. Kurula tam gün çalışacak eleman bulmakta zorlandıklarını aktaran Teziç, bir genel kurul toplantısında yaptığı öneriyi açıkladı. Teziç önerisinde şunları söyledi:

ÖNERİM İSABETLİ BULUNDU

"Arkadaşlar biz 9 kişilik ekibi yürütmede oluşturamıyoruz. O bakımdan bundan böyle kararlarımızı, dar bir grup içinde almak yerine, 21 üyenin katılacağı genel kurulda alalım. Bunu uygun bulur musunuz? Bu önerim olumlu bulundu, isabetli olur dendi." Genel Kurul üyelerinin yürütme organıyla çalışıldığında önlerine gelen kararları emirvaki olarak algıladıklarını bildiren Teziç, genel kurulun üç haftada bir ya da ayda bir toplantı yaptığını açıkladı. Teziç şöyle dedi:

YORUCU OLUYORDU AMA...

"Yorucu oluyordu ama bu toplantılarda şu dikkatimi çekti; daha evvel yürütme kuruluyla aldığımız kararları genel kurula getirdiğimizde toplantılar biraz gergin havada olabiliyordu. Eşyanın tabiatından kaynaklanıyor. Konular hakkında ayrıntılı haberimiz olmuyordu. Genel kurulda çalışmaya başlayınca bütün dosyalar ilgili yerlere gönderiliyordu. Buradaki bürokratik kadro da çok yoğun çalışma temposuna giriyordu."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber