Bekar erkeklere 'bilinç' eğitimi

Haber Giriş : 07 Aralık 2007 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, bugüne kadar hep fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalan kadınlar üzerine yoğunlaştıklarını, oysa erkeklere de bakmak gerektiğini ifade ederek, ?Şiddetin ortadan kaldırılması için erkeklerin psikolojik tedavi görmesi gerek. Bu konudaki çalışmalara bekar erkeklerin yoğunlukta olduğu TSK ve Diyanet İşleri'nden başladık? diye konuştu.

Çubukçu, erkeklerin bilinç düzeylerinin yükseltilmesi gerektiğini belirterek, medyanın da şiddet konusunda hassas davranmasını istedi.

Türkiye'de üçüncüsü gerçekleştirilen ?Uluslararası Aile İçi Şiddete Son? konferansında ?Aile İçi Şiddet ve Medya? konusu ele alındı.

Bahçeşehir Üniversitesi'nde düzenlenen konferansa Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye Temsilcisi Dr. Peer Sieben, İstanbul Valisi Muammer Güler, Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) Gülsever Yaşer, Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı ve Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan konuşmacı olarak katıldı.

-?ERKEKLERİN TEDAVİ EDİLMELERİ GEREK?-

Konferansta konuşan Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Türkiye'deki en önemli kadın sorununun şiddet olduğunu belirterek, şiddetle kadının toplumsal hayata etkin ve tam katılımının engellendiğini dile getirdi. Çubukçu, bir meselenin sorun olarak benimsenmesi için az veya çok oranda olmasının kriter olamayacağını, yaptığı etkinin önemli olduğunu kaydetti.

Yasal olarak kadınların AB ülkeleriyle aynı oranda eşitliklere sahip olabileceği zeminin yaratıldığını söyleyen Çubukçu, ?Bugüne kadar hep kadınlar üzerinde yoğunlaştık ve hasarlarını fiziksel ve ya psikolojik olarak gidermeye çalıştık. Oysa, erkeklere bakmak gerektiğini düşünerek, erkeklerin psikolojik olarak tedavi edilmeleri gerektiği sonucuna vardık? dedi.

-TSK VE DİYANET'TE ERKEKLERE ?BİLİNÇ? EĞİTİMİ

Çubukçu, kadınların bilinç düzeyinin yükseldiğini, ama bunun şiddeti ortadan kaldırmayacağını söyleyerek, bunun için erkeklerin bilinç düzeylerinin de yükseltilmesi gerektiğini vurguladı. Bu konuda çeşitli eğitim çalışmalarına hız verdiklerini ifade eden Çubukçu, ?Erkeklerin en çok olduğu ve çoğunun bekar olduğu Türk Silahlı Kuvvetleri ve Cuma namazları için bir araya geldikleri için Diyanet İşleri'ni tercih ettik? diye konuştu.

-?TV PROGRAMLARI ŞİDDET KONUSUNDA HASSAS OLMALI?-

Çubukçu, siyasetçi olarak medyadan kadın sorunları konusunda hassasiyet beklediklerini ifade ederek, medyanın, kendini nerede konumlandırmış olduğunun önemine dikkat çekti. Türkiye'deki televizyon izleme oranının çok yüksek olduğunu ve özellikle de kadınların daha fazla izlediğini belirten Çubukçu, dizilerin, sabah ve eğlence programlarının, özellikle de ana haber bültenlerinin şiddet konusunda bilinçli hareket etmesinin önemini vurguladı.

-?YARGITAY'IN İNDİRİMİNİ HAKLI BULMUYORUM?-

Yargıtayın, karısını öldürmede tahrik unsuru olduğu için cezada indirim kararı verdiği olayı ?haksız indirim? olarak nitelendiren Çubukçu, indirim nedeninin medyaya yansıdığı gibi değil, eşin yataktan itilmesi gibi tahrik unsurlarından dolayı yapıldığını kaydetti.

Çubukçu, yataktan itilmenin de öldürülme sebebi olamayacağını ve sanığa uygulanan indirimi haklı görmediğini belirterek, ?Yargıtay kararında kadın bakış açısının eksikliği görülüyordu. Karar alma mekanizmalarında kadınların yer alması gerektiğini düşünüyorum? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber