Erdoğan, yeni bir pişmanlık yasası için sinyal verdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2007 16:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha önce çıkarılmış pişmanlık ve eve dönüş yasaları gibi bir yasadan sonuç alınabileceği düşüncesinde olanlar olduğunu söyledi. Erdoğan, terör örgütüne katılmak için dağa çıkışların önlenmesi için çalıştıklarını dile getirdi.

Erdoğan, Portekiz'in başkenti Lizbon'da düzenlenen İkinci Avrupa Birliği-Afrika Zirvesi'ne katılmak üzere bu ülkeye gitmeden önce, Esenboğa Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

AK Parti'nin bugünkü il başkanları toplantısında 'terör eylemine karışmamış terör örgütü elemanları ile ilgili eve dönüş çağrısı yapılmasının ele alınıp alınmadığının sorulması üzerine şunları söyledi:

"Bununla ilgili bir çok adımlar atılmıştı. Pişmanlık yasası, eve dönüş yasası, adına ne derseniz deyin. Bu çalışmalardan istenen sonuç o zaman alınamamıştı. Şu anda buna yönelik çalışmadan netice alınabilir düşüncesinde olan görüşler var.

Biz bunların hepsine itibar ediyoruz ve ne gerekiyorsa bu yolda adımların atılması gerektiğine inanıyoruz. Şunu bilmenizi istiyorum ki güçlü bir demokrasi için atıyoruz. Ülkemizdeki barış zeminini kuvvetlendirmek için atıyoruz. Hani ne adım atılıyor diyenlere de işte bak biz bu adımları attık, yine atıyoruz diyoruz. Bunu da ortaya koyuyoruz. Buna yönelik olarak özellikle tabi birinci derecede dağa çıkışı engellemenin adımlarını atıyoruz. Burası önemlidir. Hiç bu işe bulaşmamış olanları istismar edilmek suretiyle oraya giderlerse, bunlar öyle zannediyorum ki ülke için kayıp, kürt kökenli vatandaşlarımız için bir kayıptır. Bu kaybı da engellemek istiyoruz. Bundan olumlu neticeler alındı. Temenni ederiz ki yine olumlu neticeler alınsın."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber