Vali, kaloriferciyi fırçaladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2007 16:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KALORİFERLERİ YANMAYAN OKULA VALİ BASKINI

- KARABÜK VALİSİ SOĞUKTAN ÜŞÜYEN ÖĞRENCİLERİ GÖRÜNCE MÜTEAHHİT FİRMA YETKİLİLERİ İLE KALORİFER KAZANCISINI FIRÇALADI

YASİN ERDEM

KARABÜK (İHA) - Karabük Valisi Can Direkçi, TOKİ tarafından yaptırılan Toki Fatih İlköğretim Okulu'nda kaloriferlerin yanmadığını ve öğrencilerin paltolarla sınıflarda oturduğunu görünce kaloriferciyi fırçaladı.

Öğrenci velilerinin okul kaloriferlerinin yanmadığı şikayeti üzerine okula gelen Karabük Valisi Can Direkçi, sınıflarda paltolarla oturan öğrencilerle karşılaştı. Öğrenciler valiyi karşısında görünce çok üşüdüklerini söyledi. Bunun üzerine vali kaloriferciyi yanına çağırarak sorunun ne olduğunu sordu. Bacalar ve kalorifer kazanında sorun olduğunu söyleyen hizmetliye, Vali Direkçi, "burası yeni bir okul, yeni yapıldı, bacada ne sorunu olur" cevabını verdi. Bu arada okulu yapan müteahhit firma

yetkililerini de çağıran Vali Direkçi, sinirlenerek, "Bu sorunu pazartesiye kadar halledeceksiniz. Yarın sorunu bitmiş bir okul istiyorum. Pazartesi günü sımsıcak bir okul olacak, gelip kontrol edeceğim" dedi. Müteahhit firma yetkilileri de kazanda bir sorun olmadığını, Türkiye'nin en iyi kazanı olduğunu savunarak kalorifercinin beceriksiz olduğunu ve iyi yakamadığını söyledi. Bunun üzerine vali, kaloriferciye dönerek, "Senin ehliyetin var mı? Ne zamandır bu işi yapıyorsun. Bana doğru dürüst cevap verin

kardeşim" diye bağırdı. Bu arada çok sinirlenen Vali Can Direkçi yanında bulunan Karabük Valiliği Proje Üretim Merkezi Uzmanı Kenan Aydoğdu'yu yanına çağırarak "Seni buraya müdür yaptım. Burada artık bir sorunla karşılaşmak istemiyorum. Mevcut müdür Mustafa İstekli ise senin yardımcın olacak" dedi.

Vali Can Direkçi daha sonra Fatih İlköğretim Okulu'nun sınıflarını gezdi. Burada da öğretmen eksikliğinden dolayı 1 ve 3. sınıflarda 42 öğrencinin eğitim yaptığını öğrenince milli eğitim yetkililerinden buna bir an önce çözüm bulmalarını istedi.

Vali Direkçi, okuldan ayrılacağı sırada yanına yaklaşan öğrenci velileri görevden alınan müdürlerinin çok çalışkan olduğunu söyleyerek müdürü savundular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber