Hakimin hırsızlık isyanı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 09 Aralık 2007 22:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hukukçuların internet sitesine yazan Mersin Hakimi, evde yapılan hırsızlık suçunun cezasının artırılmasını istedi. Hakim ?Onlar dağdan keçi çalanla bir tutulamaz' dedi.

HAKİM Hamit Sarak, tartışma sitesi www.adalet.org'daki mesajında, hırsızlıkla ilgili görüşlerini yazdı. Evde yapılan hırsızlık suçunun Yeni Ceza Kanuna göre cezalandırıldığını ve gece işlenen suçlar için ayrıca artırım yapıldığını hatırlatan Sarak, ?Öngörülen ceza miktarı caydırıcı olmaktan uzak. Hele indirim sebepleri de varsa. İki keçi çalana üç yıldan yedi yıla, yatak odama girip ziynet eşyalarımı çalana iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası veriliyor' dedi.

CEZA ARTIRILSIN ÖNERİSİ

BİR fiilden dolayı faile birden fazla ceza verildiği gerekçesiyle hırsıza konut dokunulmazlığının ihlalinden ayrıca ceza verilmesine de karşı çıkıldığını belirten Sarak, ?Bu karşı çıkışların önüne geçilmesi, mahremiyeti kollanması ve daha etkin bir ceza uygulanması için bir teklifim var' dedi. Sarak'ın bu önerisi ise konuttan hırsızlığa iki yıldan beş yıla kadar hapis yerine, üç yıldan yedi yıla kadar ceza verilmesini öngörüyor.

HUKUKÇULARDAN DESTEK ALDI

HAMİT Sarak mesajında, ?İnsan en mahrem şeylerini nerede yapar veya saklar? Evinde. İnsan en güzel anlarını sevdikleri ile genellikle nerede geçirir? İyi de neden pencerelerimiz demirlerle kaplı? Korktuğumuz için değil mi? Kimden? Hırsızdan' dedi. Mesaja diğer hukukçular da mesaj yazarak destek verdi. Aykut Aydın ve Metin Kuş mesajlarında bazı hırsızlıkların ?örgütlü suç' kapsamına alınması gerektiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber