Memurlara ?toplu dilekçe' soruşturması

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 09 Aralık 2007 17:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

TRABZON Valiliği ve Adliye binalarının önünde bulunan otoparktan yararlanmak için dilekçe veren 35 memur hakkında ?toplu olarak dilekçe vermek' suçundan idari soruşturma açıldı.

Hükümet Konağı, Adliye ve Defterdarlık binalarının olduğu kompleksin ortasında bulunan otopark alanı, son yapılan düzenlemeyle hakim ve savcılar ile avukatların araçlarına tahsis edildi. Otoparkın küçük bir bölümü de Defterdarlığa bırakıldı. Trabzon'da yayımlanan Kuzey Ekspres Gazetesi'nin bugünkü sayısında yer alan iddiaya göre, Hükümet Konağı'ndaki resmi dairelerde çalışan memurların otoparktan yararlandırılmaması nedeniyle 35 memur, otoparktan yararlanmak istediklerini belirten birer dilekçe yazarak Valiliğe başvurdu.

Dilekçelerinde, otopark alanının Milli Emlak'ın malı olduğunu ve devlet memurlarının yararlanması gerektiğini vurgulayan memurlar, avukatların devlet memuru olmamasına rağmen otoparktan yararlanmasını da eleştirdi. Çalışanlar, 35 dilekçeyi ayrı ayrı Valiliğe gönderdi.

Valiliğin konuya çözüm bulmasını bekleyen memurlar, Trabzon Vali Yardımcısı Orhan Eyövge imzasıyla gelen cevabi yazıyla kendilerini idari soruşturmanın ortasında buldu. Yazıda, Valiliğe dilekçe veren kişiler hakkında idari soruşturma açıldığı belirtilirken, soruşturmanın nedeninin de, ?toplu dilekçe vererek devlet memurları hakkındaki kanunlara muhalefet etmek' olduğu belirtildi.

Trabzon Vali Yardımcısı Orhan Eyövge konuyla ilgili açıklama yapmazken, Trabzon Valiliği Basın Müdürlüğü yetkilileri de soruşturmayla ilgili bilgileri olmadığını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber