Doğu'ya gönderilecek başasistanlara tanınan il seçme süresi bugün doluyor

Haber Giriş : 08 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sözleşmeli sağlık personeli uygulamasıyla Doğu'daki uzman doktor açığını kapatamayan ve çareyi eğitim hastanelerindeki başasistanları göndermekte bulan Sağlık Bakanlığı'nın verdiği süre bugün doluyor.

Sağlık Bakanlığı, tüm eğitim hastanelerinde üçer yıldan üç dönem başasistanlık yapanların atamalarını (kadrosu uzman olup bakanlığın onayıyla başasistan olarak görevlendirilenler dahil) gerçekleştirmek için kolları sıvadı.

Yeni düzenlemeyle başasistanlara Doğu ve Güneydoğu illerinde bir yıl çalışma zorunluluğu getirildi. Bakanlık 'Çok acele' ibaresiyle eğitim hastanelerine 25 Ağustos tarihinde bir yazı göndererek, tayinler için başasistanlardan 31 Ağustos'a kadar (bu süre daha sonra 8 Eylül'e uzatıldı) il seçmelerini istedi. Müracaat etmeyenlerin ise resen atanacağı belirtildi. Altı gün içinde yer seçmeleri istenen başasistanların birçoğu müracaatlarını yapmadı. Bakanlığın verdiği başvuru süresi ise bugün doluyor.
Bakanlığın tepkileri dikkate alıp almayacağı yarın Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi'nin ziyaretinde netleşecek.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber