11 Aralık 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 11 Aralık 2007 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-PKK'YA İDEOLOJİK VE EKONOMİK DESTEĞİN KESİLMESİ SEMPOZYUMU

-Genelkurmay ATASE Başkanlığı Stratejik Araştırmalar ve Etüt Merkezi (SAREM) Başkanlığı'nca ?PKK-KONGRA-GEL Terör Örgütüne Yönelik İdeolojik ve Ekonomik Desteğin Kesilmesi? konulu sempozyum düzenliyor.

-Sempozyum Merkez Orduevinde gerçekleştirilecek. (Saat : 13.30)

-ÜRDÜN KRALI ANKARA'DA

-Ürdün Kralı II. Abdullah Bin El Hüseyin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün daveti üzerine bugün Ankara'ya geliyor.

-Ürdün Kralı II. Abdullah Bin El Hüseyin'in günü birlik çalışma ziyareti çerçevesinde yapacağı görüşmelerde Türkiye-Ürdün ilişkileri ve iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve uluslararası gelişmeler ele alınacak.

-Cumhurbaşkanı Gül ile ortak basın toplantısı düzenleyecek olan konuk Kral, ziyareti sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşecek. (Saat:11.20-14.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL SÜRYANİLERİ KABUL EDECEK

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Süryani Metropoliti Yusuf Çetin ve beraberindeki heyeti kabul edecek. (Saat: 15.00)

-YENİ ATANAN VALİLER KÖŞKTE

İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve beraberinde göreve yeni atanan valiler Çankaya Köşkü'ne çıkarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret edecek. (Saat: 15.30)

-BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ

-Meclis Genel Kurulu'nda, Adalet Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın 2008 yılı bütçesinin görüşmeleri yapılacak. (Saat:11.00)

-AKP MYK TOPLANACAK

-AKP Merkez Yürütme Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. (Saat: 18.30)

-YARGITAY BAŞKANI ARSLAN'DAN BAŞBAKAN ERDOĞAN'A VEDA ZİYARETİ

-Yargıtay Başkanı Osman Arslan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a veda ziyaretinde bulunacak. (Saat:16.00)

-UNAKITAN KASIM AYI BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİNİ AÇIKLAYACAK

-Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Kasım ayı ve Ocak-Kasım dönemine ilişkin bütçe gerçekleşmelerini açıklamak üzere basın toplantısı yapıyor. (Saat:11.00)

-YATIRIM ORTAMININ DEĞERLENDİRİLMESİ RAPORU AÇIKLANACAK

-TEPAV ve Dünya Bankası tarafından hazırlanan Türkiye: Yatırım Ortamının Değerlendirilmesi (ICA) Raporu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımıyla İstanbul'da açıklanacak. (Saat: 10.00 - 13.30

-DEVLET BAKANI MEHMET ŞİMŞEK MÜSİAD'DA

-Hazine'den Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Ekonomisini ve 2008 beklentilerini, MÜSİAD'da üyelerin de katılacağı bir toplantı ile kamuoyu ile paylaşacak. (Saat : 12.00-14.00)

-TBB BAŞKANI ÖZİNCE BANKACILIK SEKTÖRÜNDEKİ GÜNCEL GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRİYOR

-Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince , bankacılık sektöründeki güncel gelişmeler ve İstanbul'un Finans Merkezi olmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunacak. (Sabah 09.00'a kadar ambargolu)

-SOSYAL GÜVENLİK TASARISI PLAN BÜTÇE KOMİSYONU'NDA

-Kasım ayı sonunda Hükümet tarafından Meclis'e sevkedilen 5510 Sayılı Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu tasarısı, esas komisyon olan Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek. (Saat.14.00)

-MECLİS KOMİSYON TOPLANTILARI

-İçişleri Komisyonu'nda, Uzman Jandarma Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin tasarı ile Türk Vatandaşlığı Kanunu tasarısı görüşülecek. (Saat: 10.00)

-Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda ise Kamu Hastane Birlikleri Pilot Uygulamasına ilişkin kanun tasarısının alt komisyon raporunun görüşmelerine devam edilecek. (Saat:14.00)

-FİNANSAL YATIRIM ARAÇLARININ KASIM GETİRİSİ AÇIKLANIYOR

-TÜİK, başlıca finansal yatırım araçlarından Kasım ayında elde edilen nominal ve reel getiri oranlarını açıklayacak. (Saat:10.00)

-CARİ İŞLEMLER AÇIĞI AÇIKLANIYOR

-TÜİK, Ekim ayı ödemeler dengesi gerçekleşmelerini açıklayacak. (Saat:17.00)

-ERNST&YOUNG YABANCI ÖZEL SERMAYE FONLARINI DEĞERLENDİRİYOR

-Özel sermaye fonları performans raporu açıklanacak (Saat 10.00)

-ERTOSUN: ?LİDER KADROSUNA AFTAN ÖCALAN DA YARARLANIR?

-Yargıtay 6. Ceza Dairesi Üyesi Ali Suat Ertosun, 2003 yılında büyük bir konsensüs sağlanarak ?pişmanlık yasası'nın çıkartıldığını belirterek, ?Zannetmesinler ki af çıkınca dağdan büyük kalabalıklar gelecek. 2003 yılında bunu yaşadık? dedi.

-Ertosun, lider kadro için çıkartılacak bir af yasasından Abdullah Öcalan'ın ve kırmızı bültenle aranan Murat Karayılan'ın da yararlanacağını öne sürdü.

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın terör örgütü ile mücadele kapsamında Genelkurmay'ın da onayladığı yeni bir pişmanlık yasasını gündeme aldıklarını açıklamasına tepki gösteren Ertosun, bu tür yasaları çıkarırken ilgili organların bir kez değil bin kez düşünmesi gerektiğini vurguladı.

-YURTTAŞ HARCAMAYI KISARKEN DEVLET KESENİN AĞZINI AÇTI

-Yılın ilk dokuz aylık döneminde özel nihai tüketim ve özel sektörün yatırım harcamaları hız keserken, devletin cari harcama ve yatırımlarında rekor artışlar yaşandı.

-Devlet harcamaları içinde maaş, ücret ödemelerindeki artış yüzde 1.2 ile düşük kalırken, diğer cari harcamalar sabit fiyatlarla yüzde 14.9 arttı. Kamunun yatırım harcamalarında da yüzde 18.5 artış yaşandı. Özel nihai tüketimdeki büyüme yüzde 1.8, özel sektör yatırımlarındaki artış ise yüzde 4.6'da kaldı.

-AİLE İÇİ İLETİŞİMSİZLİK OBEZ YAPIYOR

-Psikiyatris Arif Verimli, obezite ile psikolojik sorunlar arasında ilişki olduğunu belirtti. Stres, gerilim, huzursuzluk, kaygı, depresyon, alkol kullanımı, kişilik bozuklukları, yeme bozuklukları, aile içi iletişimsizlik ve evlilik sorunlarının, obeziteye sebep olan psikolojik faktörler ve psikiyatrik hastalıklar olduğunu kaydeden Verimli, obezite tedavisine başvuran hastaların yüzde 76.9'unun kadın ve yüzde 71.3'ünün evli, yüzde 40.7'sinin ev kadını olmasının dikkat çekici olduğuna işaret etti.

-DİYANET'TEN 81 İL MÜFTÜLÜĞÜ'NE ?ORGAN BAĞIŞINI TEŞVİK EDİN? YAZISI

-Diyanet İşleri Başkanlığı, organ ve kan bağışı konularına geçmiş yıllara oranla daha çok hassasiyet gösterme kararı aldı. Başkanlık 81 il müftülüğüne, din görevlilerinin, organ ve kan bağışı konularını gündeme getirerek, bu konuda vatandaşları teşvik etmelerini isteyen bir yazı gönderdi.

-ÖĞRETMEN ATAMASI BAŞVURULAR YARIN SONA ERİYOR

-Milli Eğitim Bakanlığı'nın 18 Aralık'ta yapacağı 10 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvurular, yarın sona eriyor. Milli Eğitim Bakanlığı, Bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere 31 alandan toplam 10 bin 324 kontenjana, KPSSP10 puan üstünlüğü esasına göre sözleşmeli öğretmen ataması yapacak. Bu atamalarla birlikte ise 2007 yılında mevcut öğretmen sayısı 640 bin olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber