Okul güvenlik timleri öğrencileri zararlı alışkanlıklardan koruyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2007 12:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün geçen ay başlattığı okul güvenlik timleri uygulaması öğrencilere kol kanat gererek okul yakınlarında "tekleme" denilen sigara satışlarını bile durdurdu.

Okul yakınlarında öğrencilere uyuşturucu madde ve sigara satışının arttığı bir dönemde Malatya emniyeti kurduğu timlerle zararlı alışkanlıklarla mücadele ediyor.

Güvenlik timlerinden aradan geçen zaman içerisinde velilerin ve okul idarelerinin dahi haberi olmadı.

En fazla 1 veya 2 kişiden oluşan timler okul yakınlarında vatandaş arasında kamufle olarak gelişen olayları gözlemleme imkanı buluyor.

Öğrencilere karşı dışardan gelebilecek tehditleri analiz eden timler öğrencilere sigara uyuşturucu madde, satmak isteyen ya da farklı olumsuzluklara karşı tesbit görevi yapıyor.

Timler bir olumsuzluk belirledikleri zaman kendilerini deşifre etmemek için olayı merkeze bildirerek en yakın resmi ekibin gelmesini sağlıyor.

Timlerin göreve başlamasının ardından Malatya'da okul önlerinde bırakın uyuşturucu satışını tek sigara satışı bile bitme noktasına geldi. Güvenlik timleri, okul çevrelerini mesken tutmuş okulla alakası olmayan kişilerin de okuldan uzaklaştırılması sağlıyor.

Böylece öğrenciler huzur içerisinde eğitimlerine devam edebiliyor. Güvenlik timlerinin bir diğer işlevi de öğrencilerin genellikle okul çıkışında yaptıkları kavgaların önüne geçmek. Okul çıkışı kavga edecek grupları tesbit eden güvenlik timleri ekip çağırmak sureti ile oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçiyor.

Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, güvenlik timlerinin, öğrencileri hedef alan uyuşturucu ve 'tek dal' diye tabir edilen tekleme kaçak sigara satıcıları ile okulla alakası olmadığı halde buraları mesken tutmuş tiplere karşı kurulduğunu kaydediyor.

Okul önlerinde ve çevrelerinde öğrencileri kötü alışkanlıklara çekmeye çalışan kişilere karşı 2007-2008 eğitim öğretim yılı başında bazı çalışmalar yaptıklarını ifade eden Kahya, "Yaklaşık bir buçuk ay önce kamuoyu, veliler, öğretmenler ve öğrencilerinde haberdar olmadığı Güvenlik Timlerini kurduk. Bunlar 1 veya 2 kişiden oluşan ve vatandaş arasında kolay kamufle olabilen personeller." dedi.

Ali Osman Kahya, "Arkadaşlarımız uyuşturucu madde ve sigara satıcıları ile okulla ilişkili olmadığı halde buralardan ayrılmayan kişileri tespit ettiğinde en uygun anı belirleyip kendisine yakın asayiş ekibini çağırıyor. Böylece bu insanlar öğrencilere ulaşmadan yakalanarak gerekli işlemleri yapılıyor." şeklinde konuştu.

Kahya, 1 buçuk aydır faaliyet gösteren güvenlik timlerinin çok başarılı olduğunu belirterek, timlerin bundan böyle görevlerine devam edeceğini ifade ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber