Daire Başkanı, rüşvet aldığını iddia eden vekile açtığı tazminat davasını kaybetti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2007 16:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Anadol'a açılan tazminat davası reddedildi

Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yusuf Güney'in, ''Gümrükte Rüşvet ve Kaçakçılık'' başlığı altında yaptığı basın açıklamasında, ''kişilik haklarına saldırıda bulunduğu'' iddiasıyla CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol aleyhine açtığı 10 bin YTL'lik manevi tazminat davası reddedildi.

Ankara 26. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki davanın bugünkü duruşmasına, Güney'in avukatı Hüseyin Kaya ile Anadol'un avukatı Doğa Kavak katıldı.

Avukat Kaya, daha önceki iddialarını tekrarlayarak, davanın kabul edilmesini talep etti. Avukat Kavak ise davanın reddine karar verilmesini istedi.

Yargıç Ahmet Pınar, davanın reddedildiğini açıkladı.

-DAVA KONUSU-

Yusuf Güney'in avukatları Hüseyin Kaya ve Pınar Başar tarafından açılan davanın dilekçesinde, Anadol'un, 26 Ekim 2006 tarihinde, ''Gümrükte Rüşvet ve Kaçakçılık'' başlığı altında yaptığı basın açıklamasında, Güney'in de ismini zikrederek ''50 bin ABD dolar rüşvet aldığını'' beyan ettiği kaydedilmişti.

Anadol'un açıklamalarının, ''hayali ve adresi doğrulanmayan Aziz Eren adlı bir ihbarcının düzmece mektubuna dayandığı'' savunulan dava dilekçesinde, ''Söz konusu ihbar mektubu ile ilgili Gümrük Müsteşarlığı Teftiş Kurulu rapor hazırlamıştır. Buna göre ihbarcının ad ve adresinin yapılan tüm araştırmalara rağmen tespit edilemediği belirtilmiştir'' denilmişti.

Dilekçede, Güney'in, söz konusu basın açıklaması ile mağdur olduğu, ailesi, çevresi ve iş yerinde lekelendiği, şeref ve haysiyeti ile sosyal konumunun zarar gördüğü iddia edilmişti.

Dava dilekçesinde, söz konusu basın açıklamasında Güney'in ''kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu'' ileri sürülerek, Anadol'dan 10 bin YTL manevi tazminat talep edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber