Umut tacirleri polis çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2007 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Yabancılar Şube Müdürlüğü tarafından umut tacirlerine karşı düzenlenen operasyonda Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 2 polis memuru gözaltına alındı. İnsan kaçakçılığı organizasyonun liderliğini yaptığı öne sürülen polis memurlarının, Pakistanlı 25 mülteciyi Edirne'den deniz yolu ile Avrupa ülkelerine kaçırmayı planladıkları tespit edildi. Operasyonda gözaltına alınan 2 polis memuru ile mültecileri taşıyan kamyoneti kullanan sürücü gözaltına alındı.

İstanbul Yabancılar Şube Müdürlüğü ekipleri, Büyükçekmece'de bir kamyonet içinde çok sayıda yabancı bulunduğu ihbarı aldı. Bunun üzerine Silivri istikametine giden kamyonet polis ekipleri tarafından çevrildi. Kamyonetin içinde Avrupa ülkelerine kaçmaya çalışan Pakistanlı 25 kişi ile kamyon sürücüsü gözaltına alındı. Kamyon şoförünün verdiği ifade sonunda operasyonu derinleştiren Yabacılar Şube Müdürlüğü ekipleri yurtdışına insan kaçıran şebekenin başında 2 polis memurunun olduğu tespit etti. Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevliyken bir trafik kazasına karıştığı için açığa alınan polis memuru Mehmet Turan G. ile halen Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaptığı bildirilen Çetin A.'nın insan kaçakçılığını organize ettiklerini belirledi.

Bunun üzerine 2 polis memuru da meslektaşları tarafından gözaltına alındı. Sorgulamalarında susma haklarını kullandıkları bildirilen polis memurları ile kamyonet sürücüsü Büyükçekmece Adliyesi'ne gönderildi. Yabancılar Şube Müdürlüğü'nün Kumkapı'daki misafirhanesine götürülen 25 Pakistanlı'nın önümüzdeki günlerde sınır dışı edileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber