Çelik, memur olarak çalışan öğretmen adaylarına yönelik soruyu cevaplayamadı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Aralık 2007 00:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
GENEL KURULDA MİLLİ EĞİTİM BAKANINA MEMUR OLARAK ÇALIŞAN ÖĞRETMEN ADAYLARININ MAĞDURİYETİ SORULDU.

ALİM IŞIK (Kütahya) -
Sayın Millî Eğitim Bakanımıza sormak istiyorum: Bir yerde memur olarak çalışırlarken, eğitim fakültelerini bitirenlerin KPSS'den yeterli puan aldıkları halde öğretmenlik müracaatları kabul edilmemekte ya da atamaları yapılmamaktadır. Diğer yandan, kurumlararası geçiş kontenjanı döneminizde yüzde 10'dan yüzde 2'ye düşürüldüğü için de kontenjan yetmemektedir. Aslında ödüllendirilmesi gereken bu gençlerimizin problemini nasıl çözeceksiniz? Bu uygulama haksız bir uygulama değil midir?

VE BAKANIN VERDİĞİ CEVAP:

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI HÜSEYİN ÇELİK (Van) - KPSS'den yeteri kadar puan alan bazı insanların müracaatının kabul edilmediği ifade edildi. Hâlbuki, değerli arkadaşlar, KPSS'de, biliyorsunuz, yerleşik kanaat şudur: 70 aldın mı yeterli puan aldın demektir. Öğretmenlik branşlarında bunlarla ilgili olarak barajlar konur. Diyelim ki, biyoloji öğretmeni için bu, 85 olabilir de, Türkçe öğretmeni için 72 olabilir, İngilizce öğretmeni için bu, 60 bile olabilir. Genellikle burada arkadaşlarımız yanılıyorlar.

ALİM IŞIK (Kütahya) - Memur olarak çalışanlar?

BAŞKAN - Sayın Bakanım, yani, "memur olarak çalışanlar" ifadesini kullanmışlar.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI HÜSEYİN ÇELİK (Van) - Onu da söyleyeceğim.

Yatay geçiş kontenjanlarında ilk defa bizim Hükûmetimiz döneminde yatay geçiş için yüzde 10'luk bir kontenjan ayrıldı. Gerek açıktan atama gerek ilk atama, bütün bunlar, hepsi puan üstünlüğü esasına göre yapılmaktadır. Sayın Işık'ın diğer sorularını, dediğim gibi, şu anda cevaplandıramayacağım. Onları zamanımın yetmemesinden dolayı yazılı olarak cevaplandıracağım

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber