15 Aralık 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 15 Aralık 2007 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKAN ERDOĞAN TİSK KONGRESİNDE

-Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) 23.Genel Kurulu toplanıyor. Genel Kurul'a TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ve Anamuhalefet partisi CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da katılıyor. (Saat:09.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL YURDA DÖNÜYOR

-Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in davetlisi olarak geçen Çarşamba günü bu ülkeye giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yurda dönüyor. (Saat:18.15)

-DİYANET'E ALINACAK ?İMANLI KİŞİ? MECLİS GÜNDEMİNDE

-CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yeni hazırlanmakta olan teşkilat kanuna göre, Başkanlığa alınacak personelin çevresinde ?imanlı kişi? olarak bilinmesi zorunluluğu getirildiğini belirtti. Köktürk, ?Adayın iman durumu nasıl tespit edilecek?? diye sordu.

-CHP'Lİ TOPUZ: ?YABANCILAR TÜRKİYE'NİN 70 İLİNDE MÜLK SAHİBİ OLDU?

-Yabancıların Türkiye'nin 70 ilinde taşınmaz mal edindiği yönünde iddialar bulunduğunu belirten CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, konuyu Meclis gündemine getirdi. Konuyla ilgili olarak Bayındırlık ve İskan Bakanı Nafiz Özak'a bir soru önergesi veren Topuz, ?Bugüne kadar tespit edilen amaç dışı mülk edinimi olmuş mudur? Olmuş ise, bu konuda ne tür bir işlem yürütülmüştür?? diye sordu.

-HAZİNE GELECEK HAFTA 249.6 MİLYON DOLAR DIŞ BORÇ ÖDEYECEK

-Gelecek hafta yapılacak ödemeyle birlikte Hazine'nin yılbaşından bu yana toplam itfası 16 milyar 888 milyon dolara ulaşacak.

-TEB'DEN 125 MİLYON YTL'LİK FON BELGESİ İHRACI

-SPK, Türkiye Ekonomi Bankası'nın yeni kurduğu üç yatırım fonunun portföyünü temsil eden toplam 125 milyon YTL tutarındaki katılma belgesinin ihracını kayda aldı.

-DOĞAN YAYIN HOLDİNG, SERMAYESİNİ 618.5 MİLYON YTL'YE ÇIKARACAK

-SPK, Doğan Yayın Holding A.Ş'nin, çıkarılmış sermayesini iç kaynaklardan karşılanmak üzere 10 milyon YTL'lik bedelsiz artırımla 618.5 milyon YTL'ye çıkarmasına izin verdi. Şirketin kayıtlı sermaye tavanı 1 milyar YTL düzeyinde bulunuyor.

-ANKARA PATENT BÜROSU: ?TÜRK ÜRÜNLERİ COĞRAFİ İŞARETLE TESCİLLENMELİ?

-Ankara Patent Bürosu Genel Müdürü Kaan Dericioğlu, Rumların Türk Lokumu'nu "Lokumi Yeroskipu" adıyla AB'ye Rum tatlısı olarak tescil ettirmesiyle ilgili İngiliz The Times Gazetesi'nin, "Türk lokumunun tadı acılaşıyor", ?Türkiye'de ihracat satışları değil ulusal gurur tehlike altında? şeklindeki haberinin eksik, yanlış ve yanıltıcı olduğunu kaydederek, ?Türkiye'ye özgü ürünlerin bir an önce coğrafi işareti tescil edilmeli? uyarısında bulundu.

-DANIŞTAY: ?HASTANIN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN DOKTORLAR ?TAKSİRLE ÖLÜME NEDEN OLMA' SUÇUNDAN YARGILANSIN?

-Danıştay 1. Dairesi, tıbbi kurallara aykırı olarak teşhis ve tedavide gerekli özeni göstermeyerek hastanın ölmesine neden olduğu bilirkişi raporuyla ortaya konulan doktorların ?taksirle ölüme neden olma' suçundan yargılanmaları gerektiğine karar verdi.

-ASANSÖRLER İNSAN YAŞAMINI TEHDİT EDİYOR

-Devlet dairesi, hastane, okul, lojman, dersane, işyeri ve konutlarda her gün binlerce kişinin kullandığı asansörlerin önemli bölümünün, can güvenliği açısından kesinlikle kullanılmaması gereken durumda bulunduğu belirlendi. Asansörleri "binilemez" durumdakiler arasında üst düzey bürokratlar ve TSK mensuplarının oturduğu lojmanlar, binlerce öğrencinin eğitim aldığı dershaneler, sağlık personelinin görev yaptığı, hastaların sağlık hizmeti aldığı hastaneler ve toplum konut alanında faaliyet gösteren devlet kuruluşu TOKİ de yer alıyor.

-AB'DE ?CAMİYE YARDIM? POLEMİĞİ

-Avrupa Parlamentosu'nun Alman Hristiyan Demokrat Parti kökenli üyesi Renate Sommer, ?Diyanet İşleri Türk İslam Birliği ?Köln camisine Alman-Türk resmi yardımı alınmadı' diyor, AB'nin 7.5 milyon euro destek vereceği yazılıyor hangisi doğru?? diyerek bir soru önergesi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber