DSP'li Pazarcı, idari yargı sınavını sordu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2007 12:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

DSP Balıkesir Milletvekili Hüseyin Pazarcı, Hakimler ve Savcılar Yasasında yapılan değişikliğin ardından, mülakatı kaybeden idari yargıç adaylarının yeniden telefonla mülakata çağrılmalarının doğru olup olmadığını sordu.

Pazarcı, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "Hakimler ve Savcılar Yasasında yapılan değişikliğin ardından Adalet Bakanlığı tarafından, 15 Haziran-6 Temmuz tarihleri arasında yapılan mülakatı kaybeden idari yargıç adaylarının yeniden telefonla mülakata çağrılması konusundaki haberler doğru mudur? Eğer bu haberler doğruysa, bu yöntem yürürlükte olan mevzuata ve teamüllere ne kadar uygundur?" sorularını yöneltti.

"Daha önce mülakata alınan ve sınavı kaybeden adayların hepsi telefonla mülakata çağrılmış mıdır?" diyen DSP'li Pazarcı, önergesinde şu sorulara yer verdi:

"Bakanlık bu çağrının bütün adaylara yapılmadığının iddia edilmesi durumunda aksini kanıtlayabilecek midir?

Yeni Hakimler ve Savcılar Yasası uyarınca 2008 yılında Yargıtay ve Danıştaydan Adalet Akademisine yeni atanacak birer üyenin de mülakat komisyonunda yer alacağı bilindiğine göre, bu üyelerin göreve başlamalarını beklemeden mülakatın yapılmaya çalışılmasının nedenleri nelerdir?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber