Öğretmenler dün sokaktaydı

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 19 Aralık 2007 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin bir çok kentinde eğitim sendikalarına bağlı öğretmenler, dini bayramlarda hafta içi tatil olan günlerin ücretlerinin tam gün kesilmesine yönelik bu yıl başlatılan uygulamayı iş bırakarak protesto etti. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) eylemin illegal olduğunu savunarak protestoculara yasal işlem uygulanacağını açıkladı.

Ankara'da Eğitim-Sen üyesi yaklaşık 500 kişi dün bakanlığın önüne gelerek ek ders ücretlerinin Kurban Bayramı nedeniyle iki gün yerine tüm hafta kesilmesini protesto etti. Bakanlıksa yayımladığı genelgede ek ders ücretinin öğretmenlerin okula gittiği resmi bayram törenleri için ödendiği hatırlatıldı. Genelgede, "Nasıl ki izinli ve raporlu olunan günlerde ders görevi fiilen yapılmadığı için ek ders ücreti ödenmesi söz konusu değilse, dini bayram günlerinin de tatil olması nedeniyle dersin yapılması söz konusu olmadığından ders ücreti ödenmesi mümkün olamamaktadır" denildi.

Öğretmenler neye itiraz ediyor?

Eğitim Sen'liler ise farklı bir uygulamadan söz ediyor. Buna göre milli bayramlara denk gelen günlerde öğretmenlerin 'giremediği' ek ders paraları ödeniyor. Dini bayramların hafta içine denk gelen günlerindeyse öğretmenin o gün girmesi gereken tüm derslerin sayısı hesaplanıp o ay girmesi gereken zorunlu ders sayısından çıkarılıyor. Öğretmen, bu hesapla o ayın zorunlu ders saatini tamamlayamazsa, ek ders ücreti de alamıyor. Öğretmen zorunlu ders saatini tamamlasa bile, o gün girmediği ders saati kadar saat sayısı ek ders ücretinden düşüyor. Eğitim-Senliler bu uygulama yüzünden öğretmenlerin gelirinin Kurban Bayramı'nda 80-140 YTL azalacağını belirtiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber